Artikel top billede

Her er nettets største trussel lige nu

Ny analyse afslører, hvor de største trusler mod net-sikkerheden findes i øjeblikket.

Læs også:

Derfor sender hacktivister giganterne til tælling

Derfor kan vi ikke tage ved lære af hacker-angreb

Næsten 60 procent af alle stjålne data i 2011 kan tilskrives hacktivister, der er digitale protestbevægelser som eksempelvis Lulsec og Anonymous.

Det er en af konklusionerne i den årlige databrudsrapport fra sikkerhedsfirmaet Verizon.

Formålene med hacktivisme kan variere, men bunder eksempelvis i en utilfredshed med en politisk beslutning eller en følelse af at være blevet uretfærdigt behandlet.

Læs mere om hacktivisme her.

"I dag er hacktivisme den største trussel mod data," fortæller Wade Baker, Verizon direktør for risk intelligence om selskabets resultater databrudsrapporten.  

"I 2011 stjal hacktivister flere date end nogen anden gruppe, som man forbinder med it-kriminalitet. "

"Hacktivisme er ikke noget nyt, men omfanget er eskaleret voldsomt. Jo mere data, man kan stjæle fra et firma, jo mere kan man ydmyge det i offentligheden. Samtidig kan de lave rigtig meget larm via medier eller sociale netværk."

Samme metoder

Der er således sket et skift fra de foregående år, hvor størstedelen af angrebene blev udført af cyber-kriminelle, hvis primære formål er at opnå en økonomisk gevinst.

Og det ser ud til, at vi ikke lærer af fortiden, for der er faktisk ikke tale om meget avancerede hacker-metoder.

Langt de fleste angreb ligner noget, vi allerede har set, fortæller Wade Baker til Computerworld.

"Kigger man tilbage i hacker-historien, er metoderne langt hen ad vejen de samme. Men det er svært at beskyttes sig imod, fordi hackerne er dygtige og meget målrettede i deres angreb," forklarer Wade Baker.

"Det kan være lidt deprimerende at se, at antallet af indbrud stiger, når man samtidig ved, at virksomhederne faktisk kan beskytte sig med kendte midler."

Han peger dog på en pointe, som man ofte overser. Nemlig antallet af angreb, der er blevet forhindret.

"Man glemmer tit de succeshistorier, der er. For de er langt i overtal," siger Wade Baker.

Tre tips

Han kommer samtidig tre råd til hvordan man i den mindre virksomhed kan dække sig godt ind:

Installér og vedligehold en firewall til internetbaserede tjenester for at beskytte data. Hackere kan ikke stjæle, hvad de ikke kan nå.

I de programmer, man anvender i virksomheden skal man ændre forudindstillede legitimations-oplysninger for at forhindre uautoriseret adgang.

Sidst men ikke mindst skal man overvåge sine tredjepartsprogramme og huske at opdatere sin software. 

Verizons 2012 databrudsrapport kan hentes her.

Læs også:

Derfor sender hacktivister giganterne til tælling

Derfor kan vi ikke tage ved lære af hacker-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere