Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Derfor tapper Angry Birds din telefon for batteri

En helt speciel type apps dræner din mobiltelefon for batteri.

Læs også:

HTML5 eller apps? Sådan vælger du din mobil-løsning

Fuld fart frem: Byg en app på seks uger

Din smartphone er i forvejen lidt af en daglig klods om strømstikket, fordi batteritiderne sjældent holder til meget mere end et døgns mobilbrug uden opladning.

Men hvis du benytter gratis applikationer, kan du dræne din mobiltelefon, da en stor del af batteritiden bliver brugt på visning af reklamer, som finansierer de gratis apps.  

For Angry Birds-spillet gælder det eksempelvis, at kun 20 procent af energiforbruget går til at spille, mens resten fordamper i datahåndtering og ikke mindst lokationsbestemmelse, så du kan få vist mere målrettede reklamer.  

Det viser et studie begået af forskere fra det amerikanske universitet, Purdue University i Indiana, skriver BBC.  

3G-halen logrer

Ved brug af specialværktøj til brug af måling af energiforbruget på apps på Android- og Windows Phone-telefoner kan forskerne finde frem til de mest energislugende apps med medfølgende reklamer.

På grund af restriktioner til Apples operativsystem iOS har Universitetsfolkene ikke kunnet måle applikationernes energiforbrug på iPhone.

Alligevel er forskergruppens talsmand ganske klar i spyttet, når den siger, at udviklere bør tænke sig en ekstra gang om, når det kommer til at udvikle apps, der benytter tredjeparts-reklamer og analyse-services i deres programmer.

Det gør ikke sagen bedre, at forskerne har testet applikationernes energiforbrug over en 3G-forbindelse, som mange apps holder unødigt åben i op til 10 sekunder efter download.

De 10 sekunder skyldes, at mobilreklamerne kan kommunikere med servere omkring brugerens geografiske lokation med henblik på mere effektiv markedsføring.

Det gab - kendt som "3G-halen" - gør, at en fjerdel af applikationernes energiforbrug fiser ud af mobilen som datakommunikation med reklameservere.

Læs også:
HTML5 eller apps? Sådan vælger du din mobil-løsning

Fuld fart frem: Byg en app på seks uger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.