Artikel top billede

Sådan skal smart it stoppe økonomisk svindel

IBM har løftet sløret for nye analyse-løsninger inden for økonomisk svindel, forbrugeradfærd og risikostyring.

Læs også:

Derfor handler big data ikke kun om mega-analyser

Computerworld News Service: IBM lancerer tre nye analyse-løsninger, der består af både services og software.

Disse signatur-løsninger, som IBM kalder dem, er andet og mere end almindelig analysesoftware og er målrettet tre forskellige formål: Detektion af økonomisk svindel, forudsigelse af forbrugeradfærd samt estimering af økonomisk risiko.

"Software er vigtig, men brancheekspertise og domæneviden er også afgørende," påpeger Deepak Advani, der er vice president for predictive analytics hos IBM.

Hensigten med disse tre nye løsninger er at kombinere selskabets nyeste analyse-software med erfaringerne fra arbejdet med at implementere løsninger hos klienterne, forklarer Advani.

I arbejdet med at implementere systemer møder IBM's services-division mange af de samme udfordringer igen og igen hos forskellige klienter, fortæller Advani. Disse tre løsninger vil udnytte IBM's erfaringer fra implementeringen af sådanne systemer.

Der trækkes også erfaringer fra IBM's anseelige ekspertise og software såsom SPSS, Cognos, Clarity og WebSphere.

IBM udviklede oprindeligt løsningen til detektion af økonomisk svindel til forsikringsselskaber, sundhedssektoren og statslige institutioner, som bruger den til at opdage falske erstatnings- og forsikringskrav, før de udbetales.

Sådanne organisationer har typisk processer på plads til identifikation af svindel, men de identificerer først svindlen, efter den er sket. IBM's nye løsning kan bruges til at bygge et system, der baseret på analyse af historiske data kan genkende de subtile mønstre, der kan afsløre svindel, forklarer Advani.

Forudsig din kundes adfærd

Løsningen til forudsigelse af forbrugeradfærd analyserer forbrugeres handlinger for på den måde at forudsige forbrugsvaner og andre former for adfærd. Et sådant system kan forudsige en given forbrugers næste handling på basis af tidligere adfærd.

Teleselskaber kan for eksempel bruge et sådant system til at forudsige, hvordan det er sandsynligt, at en kunde vil afmelde en service, hvilket gør teleselskabet i stand til at præsentere kunden for et modtilbud i rette tid i et forsøg på at fastholde kunden.

Den tredje løsning handler om estimering af økonomisk risiko. Denne løsning er skræddersyet til finansdirektører og andre økonomichefer.

Et sådant system benytter sig af tidligere resultater og andre parametre til at forudsige fremtidige resultater. En finansdirektør kan for eksempel bruge systemet til at forudsige, hvordan et dyk i salget på 10 procent vil påvirke organisationens samlede økonomi.

IDC estimerer, at erhvervslivet vil bruge over 676 milliarder kroner på analyse-systemer i 2015. IBM estimerer selv, at selskabet i 2015 vil få en omsætning på over 90 milliarder kroner alene fra business analytics.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Derfor handler big data ikke kun om mega-analyser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.