Artikel top billede

Så vildt mange millioner tjener it-industriens topchefer

En direktør fik lønforhøjelse på 91 millioner kroner sidste år - men tjener stadig markant mindre end andre topchefer.

Computerworld News Service: Administrerende direktør for Verizon, Lowell McAdam, har modtaget lønforhøjelser, der svarer til mere end en tredobling af hans løn, efter sin udnævnelse til administrerende direktør i august sidste år.

Ifølge papirer, der blev indleveret til det amerikanske datatilsyn i denne uge, modtog Lowell McAdam en samlet lønpakke på godt 133 millioner kroner, der bestod af et salær på 8,1 millioner kroner, aktier for 108,5 millioner kroner og godt 13,6 millioner kroner i kompensationer.

I 2010, da han stadig arbejdede som driftschef for Verizon, modtog Lowell McAdam en samlet lønpakke på godt 41,7 millioner kroner, som bestod af et grundsalær på godt 5,3 millioner kroner, aktier for knap 25 millioner kroner og godt 10 millioner kroner i kompensationer.

Lowell McAdams lønforhøjelse er på linje med den løn, den tidligere administrerende direktør, Ivan Seiderberg, modtog i 2011.

I løbet af sit sidste år på jobbet modtog han en samlet lønpakke på 153,4 millioner kroner, der bestod af en grundløn på 12,2 millioner kroner, 113 millioner kroner i aktier og godt 20 millioner kroner i kompensationer.

Lowell McAdams løn er desuden lidt højere end for administrerende direktør for AT&T, Randall Stephenson, der modtog godt 127 millioner kroner i 2011.

Så meget tjener topcheferne

Lowell McAdam har fået sin lønforhøjelse samtidig med, at han i offentligheden argumenterede for, at kabel-arbejdere hos Verizon måtte acceptere en dårligere overenskomst, hvis virksomheden skulle forblive konkurrencedygtig.

Sagen resulterede i en kortvarig strejke blandt 45.000 medarbejdere sidste sommer. Under strejken skrev Lowell McAdam et brev til AT&T's ledelse, hvor han understregede behovet for nedskæringer.

"Det er tydeligt, at en del af de eksisterende kontrakter, som oprindeligt er blevet forhandlet på plads i en tid, da Verizon oplevede langt mindre konkurrence, ikke svarer til de økonomiske realiteter i forretningsverdenen i dag," skrev han.

"Som den amerikanske bilindustri også måtte sande for nogle år siden, så kan manglende tilpasninger - når behovet er åbenlyst - vise sig katastrofalt."

I 2010 tjente de fem ledende administrerende direktører i USA gennemsnitligt 245,6 millioner kroner om året.

Larry Ellison fra Oracle lå i toppen af tech-direktørerne med 405,8 millioner kroner, efterfuldt af Tim Cook fra Apple med 342,1 millioner kroner, tidligere direktør for IBM Sam Palmisamo med 183,5 millioner kroner og AT&T's Randall Stephenson.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere