Artikel top billede

HP bekræfter omfattende ændring af selskabet

HP's Meg Whitman annoncerer en ganske omfattende ændring af selskabet.

Læs også:

HP vil beholde sin pc-division

PSG og IPG bliver til PPSG, når HP fusionerer sin print-division (Imaging and Printing Group) med pc-divisionen (Personal Systems Group) under en ny samlet enhed, der får navnet Printing and Personal Systems Group.

Ifølge en pressemeddelelse fra HP's hovedkvarter i Palo Alto sker fusionen for at sænke omkostningerne og samtidig sætte fart under innovation og investeringer i produktudvikling.

"Denne kombination vil samle to forretningsområder, hvor HP har etableret globalt lederskab. Gennem kunde-fokuseret innovation og operationel effektivitet tror vi på, at vi vil skabe et vinder-scenario for kunder, partnere og aktionærer," siger HP's topchef Meg Whitman i en kommentar.

Det er endnu uvist, hvad HPs print- og pc-fusion vil betyde for den danske HP-organisation.

"HP Danmark har pt. ikke noget at tilføje til den internationale pressemeddelelse," skriver HP Danmarks kommunikationschef Henrik Kirkeskov i en mail til CRN.

Et helt nyt HP

Fusionen bliver den største forandring for HP, siden tidligere direktør for eBay, Meg Whitman, overtog som administrerende direktør sidste september.

Meg Whitman skulle rette op på HP's slingrekurs, efter virksomheden var igennem to forskellige administrerende direktører på lidt over et år og tilsyneladende mistede kursen

HP's Personal Systems Group, som står bag virksomhedens stationære og bærbare computere, er den største division i organisationen og skabte en omsætning på godt 36,5 milliarder kroner sidste år. Tilsammen stod de to afdelinger for omkring halvdelen af HP's samlede salg sidste år. 

Den tidligere administrerende direktør, Leo Apotheker, annoncerede sidste august en plan, hvor HP muligvis ville sælge eller afvikle virksomhedens pc-forretning. 

Det var et kontroversielt skridt for virksomheden, på grund af den usikkerhed det skabte blandt HP's kunder, og efter sin ansættelse var Meg Whitman da også hurtig til at understrege, at HP alligevel ville beholde pc-divisionen.

Læs også:

HP vil beholde sin pc-division
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?