Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

HP helt bimmelim: Sejler forvirret rundt i øst og vest

ComputerViews: Så er TouchPad'en død. Så er den ikke. Så skal pc-forretningen sælges. Eller måske ikke. Så er WebOS færdigt. Så er det ikke. HP forvirrer alt og alle.

ComputerViews: Det har aldrig været en god strategi at forvirre kunderne. Og slet ikke når man er en af verdens største it-virksomheder.

På mindre end en måned er Hewlett-Packard kommet med en stribe modsatrettede meldinger og hovsa-beslutninger i jumbo-klassen.

De modsatrettede meldinger har skabt massiv forvirring blandt kunder, investorer, ansatte, partnere og konkurrenter, der ikke aner, hvor HP vil hen, hvad planen er, og hvad de skal tro og basere deres fremtid på.

Også herhjemme er der opstået udbredt forvirring.

Store strategiske forandringer

Der har ikke været tale om mindre justeringer, men meget store, strategisk vigtige og banebrydende beslutninger for en af den globale it-industris allerstørste virksomheder.

For blot et par uger siden spærrede hele den globale it-industri øjnene op, da HP meddelte, at selskabet overvejede at skille sig af med sin pc-forretning.

Samtidig meddelte selskabet, at det efter blot 49 dage i handlen ville aflive hele sin TouchPad-satsning og bevæge sig væk fra det milliard-dyre WebOS-projekt, som selskabet ellers kort tid forinden havde udnævnt til at være en af fremtidens helt store byggesten.

HP ville dog undersøge, om det ville være muligt at tjene penge på WebOS alligevel - på en eller anden måde.

Budskabet var mudret, og det skabte undren og mange spørgsmål i branchen: Ville eller ville HP ikke ud ad denne vej?

Og hvor var roadmappen for en eventuel fremtid uden pc-forretningen, lød spørgsmålet.

Forvirringen blev total, da HP i sidste uge pludselig meddelte, at selskabet alligevel ville bygge flere TouchPad-computere, efter de sidste eksemplarer i butikkerne var blevet revet væk, da de blev sat til salg til ekstremt lave spot-priser.

Prisen på disse nye tablet-computere er dog ukendt, men det må formodes, at HP tager med i overvejelserne, at TouchPad til den oprindelig pris ikke solgte.

Afvikler og opruster det samme på samme tid

Samtidig oprustede HP på pc-salget, som selskabet ellers havde meddelt ikke var interessant længere. Sælgerne skulle sendes ud for at sælge flere pc'er til kunder, der altså (stadig) ikke ved, om pc-forretningen eksisterer om et år.

Nu skulle selskabet "sælge pc'er som bare helvede. For uanset hvad der sker, er vi stadig verdens største pc-selskab", som chefen for HP's (måske snart afviklede) pc-forretning, Todd Bradley, sagde til Reuters.

Seneste melding fra HP er, at selskabet nu - måske - sigter efter at udskille pc-forretningen i et selvstændigt selskab. Men den endelige beslutning skal først træffes i 2012.

Også når det gælder WebOS er der mudrede signaler. Først skulle WebOS drosles ned til næsten ingenting. Så har det måske alligevel en fremtid. Udviklerne er forståeligt nok begyndt at søge væk.

Straffen faldt prompte: HP's markedsværdi styrtdykkede med 20 procent. Og er siden faldet yderligere, så den siden august er faldet med næsten en fjerdedel.

Flere skandalesager

Al forvirringen kommer oven på flere skandale-sager, der har hærget HP's ledelse i de seneste år og understreget, at der er noget underliggende galt i dette enorme selskab.

Skandalesagerne tæller spionage-sagen i 2006, da privatdetektiver ulovligt telefonaflyttede HP's bestyrelse, samt den ellers succesrige topchef Mark Hurds sex-relaterede afgang og den efterfølgende uskønne sag med Oracle.

Også herhjemme har der for nylig været mystik i HP, nemlig da topchef Keld Jersild Olsen pludselig og uden forklaring forlod virksomheden i en katastrofalt dårligt håndteret exit, der skabte stor forvirring og undren.

Og nu disse mærkelige, modsatrettede meldinger i øst og vest.

Vi ved ikke, hvorfor HP flakker så vildt i sine udmeldinger, men det er nærliggende at formode, at der pågår en magtkamp blandt de øverste chefer i selskabet, der ikke kan blive enige om den retning, som HP skal tage.

Vi ved dog én ting: Det tager ikke lang tid for en ufokuseret og forvirret ledelse at lægge en virksomheds troværdighed i ruiner. Men det kan tage lang tid at bygge den op igen.

Læs også:
Derfor vil HP stoppe med at bygge pc'er.

HP vil trække sig ud af pc-markedet.

Derfor vil HP af med Microsoft og satse på nyt OS.

HP-direktør Keld Jersild Olsens katastrofale exit.

HP fortryder: Vil pludselig bygge flere TouchPads.

Danske it-chefer: Det betyder HP's pc-planer for os.

HP forsøger at berolige nervøse danske partnere.

Udgående HP-TouchPad til 500 kroner revet væk.

Danske distributører: HP-plan kan få konsekvenser.

Din HP-computer skal have helt nyt styresystem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere