Artikel top billede

HP helt bimmelim: Sejler forvirret rundt i øst og vest

ComputerViews: Så er TouchPad'en død. Så er den ikke. Så skal pc-forretningen sælges. Eller måske ikke. Så er WebOS færdigt. Så er det ikke. HP forvirrer alt og alle.

ComputerViews: Det har aldrig været en god strategi at forvirre kunderne. Og slet ikke når man er en af verdens største it-virksomheder.

På mindre end en måned er Hewlett-Packard kommet med en stribe modsatrettede meldinger og hovsa-beslutninger i jumbo-klassen.

De modsatrettede meldinger har skabt massiv forvirring blandt kunder, investorer, ansatte, partnere og konkurrenter, der ikke aner, hvor HP vil hen, hvad planen er, og hvad de skal tro og basere deres fremtid på.

Også herhjemme er der opstået udbredt forvirring.

Store strategiske forandringer

Der har ikke været tale om mindre justeringer, men meget store, strategisk vigtige og banebrydende beslutninger for en af den globale it-industris allerstørste virksomheder.

For blot et par uger siden spærrede hele den globale it-industri øjnene op, da HP meddelte, at selskabet overvejede at skille sig af med sin pc-forretning.

Samtidig meddelte selskabet, at det efter blot 49 dage i handlen ville aflive hele sin TouchPad-satsning og bevæge sig væk fra det milliard-dyre WebOS-projekt, som selskabet ellers kort tid forinden havde udnævnt til at være en af fremtidens helt store byggesten.

HP ville dog undersøge, om det ville være muligt at tjene penge på WebOS alligevel - på en eller anden måde.

Budskabet var mudret, og det skabte undren og mange spørgsmål i branchen: Ville eller ville HP ikke ud ad denne vej?

Og hvor var roadmappen for en eventuel fremtid uden pc-forretningen, lød spørgsmålet.

Forvirringen blev total, da HP i sidste uge pludselig meddelte, at selskabet alligevel ville bygge flere TouchPad-computere, efter de sidste eksemplarer i butikkerne var blevet revet væk, da de blev sat til salg til ekstremt lave spot-priser.

Prisen på disse nye tablet-computere er dog ukendt, men det må formodes, at HP tager med i overvejelserne, at TouchPad til den oprindelig pris ikke solgte.

Afvikler og opruster det samme på samme tid

Samtidig oprustede HP på pc-salget, som selskabet ellers havde meddelt ikke var interessant længere. Sælgerne skulle sendes ud for at sælge flere pc'er til kunder, der altså (stadig) ikke ved, om pc-forretningen eksisterer om et år.

Nu skulle selskabet "sælge pc'er som bare helvede. For uanset hvad der sker, er vi stadig verdens største pc-selskab", som chefen for HP's (måske snart afviklede) pc-forretning, Todd Bradley, sagde til Reuters.

Seneste melding fra HP er, at selskabet nu - måske - sigter efter at udskille pc-forretningen i et selvstændigt selskab. Men den endelige beslutning skal først træffes i 2012.

Også når det gælder WebOS er der mudrede signaler. Først skulle WebOS drosles ned til næsten ingenting. Så har det måske alligevel en fremtid. Udviklerne er forståeligt nok begyndt at søge væk.

Straffen faldt prompte: HP's markedsværdi styrtdykkede med 20 procent. Og er siden faldet yderligere, så den siden august er faldet med næsten en fjerdedel.

Flere skandalesager

Al forvirringen kommer oven på flere skandale-sager, der har hærget HP's ledelse i de seneste år og understreget, at der er noget underliggende galt i dette enorme selskab.

Skandalesagerne tæller spionage-sagen i 2006, da privatdetektiver ulovligt telefonaflyttede HP's bestyrelse, samt den ellers succesrige topchef Mark Hurds sex-relaterede afgang og den efterfølgende uskønne sag med Oracle.

Også herhjemme har der for nylig været mystik i HP, nemlig da topchef Keld Jersild Olsen pludselig og uden forklaring forlod virksomheden i en katastrofalt dårligt håndteret exit, der skabte stor forvirring og undren.

Og nu disse mærkelige, modsatrettede meldinger i øst og vest.

Vi ved ikke, hvorfor HP flakker så vildt i sine udmeldinger, men det er nærliggende at formode, at der pågår en magtkamp blandt de øverste chefer i selskabet, der ikke kan blive enige om den retning, som HP skal tage.

Vi ved dog én ting: Det tager ikke lang tid for en ufokuseret og forvirret ledelse at lægge en virksomheds troværdighed i ruiner. Men det kan tage lang tid at bygge den op igen.

Læs også:
Derfor vil HP stoppe med at bygge pc'er.

HP vil trække sig ud af pc-markedet.

Derfor vil HP af med Microsoft og satse på nyt OS.

HP-direktør Keld Jersild Olsens katastrofale exit.

HP fortryder: Vil pludselig bygge flere TouchPads.

Danske it-chefer: Det betyder HP's pc-planer for os.

HP forsøger at berolige nervøse danske partnere.

Udgående HP-TouchPad til 500 kroner revet væk.

Danske distributører: HP-plan kan få konsekvenser.

Din HP-computer skal have helt nyt styresystem.
IT-JOB

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Struktureret teamchef med interesse for digitalisering

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-ansvarlig til GEUS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?