Artikel top billede

Microsoft klar med særlig Windows-telefon til Kina

Microsoft vil ind på det kinesiske tele-marked, og det skal ske ved hjælp af en særlig type telefon.

Læs også:

To år efter lancering: Så lillebitte er Windows Phone

Computerworld News Service: Onsdag afslørede Microsoft en 'lokal' version af Windows Phone 7.5 til Kina, og virksomhedens partnere er i fuld gang med at forberede det mobile styresystems indtog i landet.

Microsoft fremviste enheder fra Nokia og HTC med det skræddersyede styresystem i forbindelse med en event i Beijing.

Den amerikanske software-gigant samarbejder desuden med Samsung og ZTE om at lancere enheder med Windows Phone senere i år.

Microsofts andel af markedet for mobile styresystemer i Kina er på bare 2,8 procent, fortæller analysehuset Canalys.

Men teknologigiganten satser på at overhale Google og Apple og indtage førstepladsen, sagde Simon Leung, der er administrerende direktør for virksomhedens Kina-afdeling, under et pressemøde.

Prisen for en Windows Phone uden abonnement er faldet til under 1.000 kroner, og kunderne ønsker flere valgmuligheder, pointerede han.

Særlige Kina-funktioner

Udover den lokale version af Windows Phone 7.5 med simplificerede kinesiske tegn har Microsoft tilføjet applikationer til kinesiske sociale netværk og mikroblog-sider, der skal erstatte apps til Facebook og Twitter, som begge er blokerede i Kina.

I dag findes der 2.000 kinesisk-sprogede applikationer til enheder med Windows Phone, og i alt er der 70.000 apps i Windows Phones markedsplads.

Globalt ser er Microsofts andel af markedet for styresystemer til smartphones stadig forholdsvist lille med 1,5 procent i 2011, fortæller Canalys. Google styresystem Android sad på en andel på 49,5 procent, mens Apples iOS stod for 19 procent af markedet.

Windows Phone må kæmpe for det

Canalys regner dog med, at Windows Phone 7.5 vil øge Microsofts andel på markedet for mobile styresystemer til seks procent i år og til omkring 12 procent i 2013, fortæller Nicole Peng, der er analytiker hos Canalys.

Et nøgleelement i den vækst bliver Nokia, der har valgt Windows Phone OS til sine smartphones, og som også er den virksomhed, der har forpligtet sig mest, forklarer Nicole Peng.

Den finske mobil-producent var stadig den største leverandør i Kina i 2011 med en andel på 31,3 procent, fortæller Canalys. Men eksperter siger, at Nokias dominerende position i landet er blevet udhulet af konkurrencen fra smartphones med Android produceret af konkurrenter som Samsung og Huawei Technologies.

"Der er stadig masser af plads til vækst for smartphone-producenterne i Kina, så jeg tror ikke, det er for sent for Microsoft," siger Nicole Peng.

Kina forventes at overgå USA på smartphone-salg senere i år, fortæller analysehuset IDC. På det tidspunkt vil der være solgt 137 millioner smartphones i landet.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere