Artikel top billede

Her er verdens snart største smartphone-marked

Smartphone-salget buldrer frem. Se her, hvilket marked, der står til at blive allerstørst i 2012.

Computerworld News Service: Kina bliver større end USA på smartphonesalg i år, og USA kommer nok aldrig tilbage på førstepladsen igen, konkluderer en rapport fra analysehuset IDC.

Kina forventes at nå en andel på 20,7 procent af det globale marked i år.

Det er en smule mere end USA, der sidder på 20,6 procent af markedet, lyder det fra IDC.

Kina begyndte at sælge flere smartphones i anden halvdel af sidste år.

Storbritannien forventes at komme ind på en tredjeplads med 4,5 procent, efterfulgt af Indien med 2,9 procent og Brasilien med 2,3 procent.

Forskellen vil vokse

IDC forudser, at forskellen mellem Kina og USA bliver større i 2016, efterhånden som adaptionen af smartphones fortsætter på udviklingsmarkederne, men uden vækst i volumen i lande som Indien og Brasilien.

I 2016 forventer IDC, at Kina vil sidde på en markedsandel på 20,2 procent, efterfulgt af USA med 15,3 procent, Indien med 9,3 procent, Brasilien med 4,7 procent og Storbritannien med 3,7 procent.

Billige Android-telefonder til under 1000 kroner har i høj grad drevet markedet i Kina, fortæller IDC.

Priserne vil fortsætte nedad, efterhånden som chippriserne falder, og der kommer mere konkurrence på markedet.

Lokale leverandører i Kina som Huanwei, ZTE og Lenovo vil drive væksten ved at tilbyde skræddersyede enheder til operatørerne, mens Samsung og Nokia vil drive volumen med billigere smartphones, siger IDC.

Lokale leverandører

I Indien forventer IDC, at lokale leverandører som Micromax, Spice, Karbonn og Lava vil begynde at udgive billigere smartphones i forsøget på at kapre kunder fra de såkaldte feature-phones. Operatørerne forventes desuden at indlede en ‘aggressiv' udrulning af 3G-netværk og abonnementer i landet, fortæller IDC.

Lav inflation og en økonomi i kraftig vækst har løftet indkomsterne i Brasilien, og mange af landets forbrugere vil udskifte deres gamle feature-phone med en smartphone, der i dag kan fås til under 1700 kroner, siger IDC.

En anden nøglefaktor i Brasilien har været introduktionen af forudbetalte abonnementer. Det er betydningsfuldt, eftersom fire ud af fem brasilianere har en forudbetalt telefonopkobling, forklarer IDC.

Antallet af mobiltelefoner i Brasilien overstiger nu landets befolkning.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere