Artikel top billede

Her er verdens snart største smartphone-marked

Smartphone-salget buldrer frem. Se her, hvilket marked, der står til at blive allerstørst i 2012.

Computerworld News Service: Kina bliver større end USA på smartphonesalg i år, og USA kommer nok aldrig tilbage på førstepladsen igen, konkluderer en rapport fra analysehuset IDC.

Kina forventes at nå en andel på 20,7 procent af det globale marked i år.

Det er en smule mere end USA, der sidder på 20,6 procent af markedet, lyder det fra IDC.

Kina begyndte at sælge flere smartphones i anden halvdel af sidste år.

Storbritannien forventes at komme ind på en tredjeplads med 4,5 procent, efterfulgt af Indien med 2,9 procent og Brasilien med 2,3 procent.

Forskellen vil vokse

IDC forudser, at forskellen mellem Kina og USA bliver større i 2016, efterhånden som adaptionen af smartphones fortsætter på udviklingsmarkederne, men uden vækst i volumen i lande som Indien og Brasilien.

I 2016 forventer IDC, at Kina vil sidde på en markedsandel på 20,2 procent, efterfulgt af USA med 15,3 procent, Indien med 9,3 procent, Brasilien med 4,7 procent og Storbritannien med 3,7 procent.

Billige Android-telefonder til under 1000 kroner har i høj grad drevet markedet i Kina, fortæller IDC.

Priserne vil fortsætte nedad, efterhånden som chippriserne falder, og der kommer mere konkurrence på markedet.

Lokale leverandører i Kina som Huanwei, ZTE og Lenovo vil drive væksten ved at tilbyde skræddersyede enheder til operatørerne, mens Samsung og Nokia vil drive volumen med billigere smartphones, siger IDC.

Lokale leverandører

I Indien forventer IDC, at lokale leverandører som Micromax, Spice, Karbonn og Lava vil begynde at udgive billigere smartphones i forsøget på at kapre kunder fra de såkaldte feature-phones. Operatørerne forventes desuden at indlede en ‘aggressiv' udrulning af 3G-netværk og abonnementer i landet, fortæller IDC.

Lav inflation og en økonomi i kraftig vækst har løftet indkomsterne i Brasilien, og mange af landets forbrugere vil udskifte deres gamle feature-phone med en smartphone, der i dag kan fås til under 1700 kroner, siger IDC.

En anden nøglefaktor i Brasilien har været introduktionen af forudbetalte abonnementer. Det er betydningsfuldt, eftersom fire ud af fem brasilianere har en forudbetalt telefonopkobling, forklarer IDC.

Antallet af mobiltelefoner i Brasilien overstiger nu landets befolkning.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere