Artikel top billede

To år efter lancering: Så lillebitte er Windows Phone

To år efter at Microsoft første gang præsenterede Windows Phone-styresystemet viser nye tal, at der er meget lang vej igen for Microsoft.

Læs også:

Derfor vil Windows Phone snart give iOS baghjul

Microsoft klar med nyt smartphone OS - se det her

Microsofts Windows Phone-platform blev præsenteret under Mobile World Congress i februar 2010 som selskabets bud på et moderne smartphone-styresystem.

Her to år senere er Microsofts tilstedeværelse på smartphone-markedet dog endnu meget begrænset. 

Selvom Microsofts Windows Phone-platform flere gange er blevet spået et stor fremtid, så er det ikke noget, der endnu viser sig i de globale tal for smartphone-markedet.

Her er de nye tal

I Gartners netop offentliggjorte rapport om det globale antal solgte smartphones til slutbrugerne i fjerde kvartal 2011 ligger Microsoft på en sidsteplads med blot 1,9 procent.

Det er et klart fald i forhold til sidste år, hvor markedsandelen for Microsofts vedkommende var på 3,4 procent i fjerde kvartal.

Specielt det seneste år har Microsoft for alvor presset på med udbredelsen af Windows Phone med blandt andet Mango-opdateringen og samarbejdet med Nokia.

Tallene viser dog, at Microsoft endnu ikke har haft held til at stjæle kunder fra konkurrenterne - eller bare at overflytte brugerne fra den gamle Windows Mobile-platform til Windows Phone.

"Nokias første Windows Phone smartphones, Lumia 710 og 800, havde debut, men som ventet var det ikke nok til at forhindre et fald i Microsofts smartphone-markedsandel," skriver Gartner i forbindelse med opgørelsen.

Det er fortsat Google, der fører an på smartphone-markedet. Selskabets markedsandel i fjerde kvartal var på hele 50,9 procent, mens Apple kom ind på andenpladsen med 23,8 procent.

Nokia og Microsoft skal redde hinanden

Mens både Android og iOS oplevede en pænt vækst fra fjerde kvartal 2010 til fjerde kvartal 2011, så blev Symbian - ikke overraskende - den helt store taber.

Nokia er dog fortsat verdens største mobilproducent samlet set, og det er det udgangspunkt, der får mange til at spå om, at samarbejdet med Microsoft nok skal bære frugt for begge virksomheder i de kommende år.

"Der er bestemt håb for, at Nokia og Microsoft-alliancen får et fodfæste i mobiltelefon-markedet. De nye produkter, man har sendt på markedet, har kunderne taget godt imod, og som vi godt vidste, så har man det meget svært med de gamle produkter (Symbian, red.)," lød det fra en aktieanalytiker fra Sydbank, da Nokia aflagde årsregnskab i januar.

Microsoft selv - med Steve Ballmer i spidsen - måtte i efteråret 2011 ikke desto mindre erkende, at det ikke er gået så godt som ventet med salget af Windows Phone-telefoner.

"Jeg vil ikke sige, at jeg er vild med, hvor vi er, men jeg er meget optimistisk i forhold til, hvor jeg mener, vi kan være," sagde Steve Ballmer.

"Jeg tror, at vi med end lidt bedre indsats, lidt mere energi, vil gøre entusiasmen hos kunderne stor nok til at sparket det her op på det næste niveau. Og jeg mener, at vi absolut er i stand til at være et stærkt tredje økosystem i smartphone-verdenen."

Læs også:

Derfor vil Windows Phone snart give iOS baghjul

Microsoft klar med nyt smartphone OS - se det her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere