Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Dansk software-hus vil sende EPJ-løsning til udlandet

Et softwarehus teamer op med udenlandsk partner og vil skubbe EPJ-løsning ud over de danske grænser.

Godt nok er elektroniske patientjournaler, også kaldet EPJ-systemer, blandt de blodigste it-skandaler i Danmark, men kritikken skyldes primært, at systemerne ikke kan spille sammen på tværs af regioner.

Til gengæld lader det til, at nogle af selve it-systemerne fungerer fint.

I hvert fald har en af landets EPJ-leverandører fået så meget blod på tanden, at den vil eksportere sin EPJ-løsning til Finland.
 
Således meddeler Systematic, som står bag EPJ-løsningen Columna, der er rullet ud på hospitalerne i Region Midtjylland, at man netop indgået partnerskab med den finske systemintegrator Digia.

Målet er Finland

Målet er et eksport-eventyr i Finland.

Fokus er i første omgang rettet mod landets største hospitalsdistrikt, Helsinki og Uusimaa, som har annonceret, at det ønsker en ny og tidssvarende sundhedsplatform, oplyser Systematic.

Systematic A/S, leverer i øvrigt software til kunder inden for sundhedssektoren, forsvaret, politiet og finanssektoren og blev grundlagt i 1985 og har i dag 450 medarbejdere.

Profilen for Digia, der opererer i Finland, Rusland, Kina, Sverige, Norge og USA, er, at selskabet har omkring 1.200 medarbejdere og er børsnoteret på Nasdaq OMX Helsinki.

I øvrigt er netop Systematic blevet udnævnt til at skulle redde EPJ-udviklingen i Danmark, da man skal stå i spidsen for et større integrationsprojekt på tværs af regioner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.