Artikel top billede

Nye tal: Sådan klarer danske it-virksomheder sig

En ny undersøgelse viser, hvordan danske it-selskaber har klaret sig igennem endnu et år med økonomisk krise.

Læs også: 

Pc-markedets krise: Sådan ser fremtiden ud

Her kommer it-chefen til at bruge penge i 2012

Spritnye tal fra brancheforeningen IT-Branchen viser, at der er lunere tider på vej i det danske it-landskab.

En undersøgelse gennemført af IT-Branchen, IT Forum Fyn, IT Forum Syddanmark, BrainsBusiness ICTNORCOM og it-forum midtjylland med 194 it-virksomheder fordelt over hele landet viser, at 61 procent af it-selskaberne samlet sidder i en bedre økonomisk situation nu sammenlignet med for 12 måneder siden.

12 procent af de adspurgte it-virksomheder angiver, at de har fået det værre i løbet af 2012.

Det skriver IT-Branchen i en pressemeddelelse.

Opsvinget bidt sig fast

Målt i kroner og ører går det fremad.

Eksempelvis angiver 57 procent af it-firmaerne i undersøgelsen, at de havde en bedre bundlinje i 2011 sammenlignet med 2010. 15 procent var samme niveau, mens 21 procent havde et slemmere 2011 sammenlignet med året før.

Hos IT-Branchen fokuserer man - ikke overraskende - på, at flertallet af de danske it-selskaber har fået det bedre.

"Vi ser nu helt klare tegn på, at opsvinget har bidt sig fast i it-erhvervet. Der skal arbejdes langt hårdere end før krisen for at tjene de samme penge, men de fleste it-virksomheder har nu fået rigtig gang i forretningen, udtaler administrerende direktør Morten Bangsgaard fra IT-Branchen i pressemeddelelsen.

Optimismen bobler

Et kig i krystalkuglerne giver også grund til optimisme hos IT-Branchen.

For 2012 tegner endnu bedre, da 67 procent angiver, at de samlet set vil gå fremad i år, mens kun otte procent forventer hårdere tider.  To ud af tre imødeser flere opgaver/kunder, mens syv procent forventer en nedgang på kundesiden.

"It-investeringers klart dokumenterede positive effekt på produktiviteten betyder, at både erhvervslivet og det offentlige vil have fokus på at øge produktiviteten med ny it. Det giver it-erhvervet gode forretningsmuligheder de kommende år," lyder det fra IT-Branchen.

Læs også: 

Pc-markedets krise: Sådan ser fremtiden ud

Her kommer it-chefen til at bruge penge i 2012
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.