Artikel top billede

Tyskland nægter: Vil ikke indføre logning af borgere

Europa-Kommissionen truer med sagsanlæg og bøder, hvis ikke Tyskland implementerer EU's logningsdirektiv, som landets forfatningsdomstol har dømt forfatningsstridigt.

Computerworld News Service: Europa-Kommissionen advarer Tyskland om, at landet skal implementere det kontroversielle logningsdirektiv inden for en måned.

Ellers står Tyskland ovefor sagsanlæg og eventuelle bøder.

Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2006/24/EF af 15. marts 2006 (pdf) - i daglig tale kaldet logningsdirektivet - kræver, at EU's medlemslande logger enorme mængder telekommunikationsdata heriblandt fra e-mail, telefonopkald og sms til brug ved politiefterforskning.

Forfatningsstridigt

Direktivet blev i første omgang implementeret i Tyskland i 2008.

Den tyske forfatningsdomstol endte dog med at dømme logningsdirektivet forfatningsstridigt, hvormed landet droppede direktivet igen.

Siden da har Europa-Kommissionen presset på for at få det taget op igen, hvilket Tysklands kommissærer for databeskyttelse har nægtet, med henvisning til at direktivet krænker privatlivets fred.

Også Rumænien og Tjekkiet har erklæret direktivet forfatningsstridigt, mens Ungarn og Irland har implementeret det, men samtidig henvist det til landenes respektive højere domstole for at få en endelig afgørelse.

Sverige har dog nu - efter en del kontroverser - vedtaget at implementere logningsdirektivet efter en afstemning fornylig.

Beskidft kampagne

"Dette har været en af de mest beskidte og vildledende politiske kampagner for indførelsen af en massiv big brother-lov, jeg nogensinde har set. Den laver din mobiltelefon om til et sporingsværktøj for staten, som grundlæggende vil kunne følge din færden i realtid," udtaler Rick Falkvinge, der er stifter af det svenske politiske parti Piratpartiet.

Andre aktivister fremhæver, at Europa-Kommissionen ikke har demonstreret nytteværdien af den omfattende logning af data. Tværtimod konkluderer en tysk undersøgelse, at logningen kun har været til gavn i 0,002 procent af antallet af kriminalsager.

Ikke desto mindre påpeger en talsmand for Europa-Kommissionen, at Tyskland risikerer at blive trukket for Den Europæiske Unions Domstol, hvis ikke landet implementerer direktivet.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
TDC Group nedlægger jobbet som CIO: “Vi har valgt at fremtidssikre det organisatoriske split ved at flytte rollen”
Der kommer ikke en afløser på posten som CIO for TDC Group efter Antonietta Mastroianni tidligere på året forlod den danske telegigant.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.