Artikel top billede

Rådgiver: Teleselskaber tager millioner i overpris

Sjusk med fakturaer koster danske erhvervskunder hundreder af millioner kroner om året, vurderer telerådgiver.

Godt nok kæmper TDC med faktura-kaos omkring sine SKI-kunder, der brokker sig højlydt.

Men faktisk er tele-fakturering en stor jungle, hvor kunder mister millioner og atter millioner af kroner hvert eneste år.

Det vurderer selvstændig telerådgiver Rasmus Tharsgaard, der blandt andet lever af at tjekke tele-fakturaer for kunder.

"I løbet af mine snart fire år som selvstændig telerådgiver har jeg endnu aldrig oplevet at tjekke fakturaer for erhvervskunder fra de tre store, TDC, Telenor og Telia, hvor der ikke blev fundet fejl," siger han.

Rasmus Tharsgaard understreger dog samtidig, at selvom han hidtil udelukkende har fokuseret på at tjekke tele-fakturaer relateret til de tre store er dette på ingen måde ensbetydende med, at markedets øvrige teleudbydere per definition har styr på deres tele-fakturaer.

Blandt hans kunder er nogle af Danmarks største firmaer, og han har desuden selv en fortid hos et par af de store teleudbydere.

Mange hundrede millioner kroner

"Mit skøn er, at der ofte overfaktureres for 10-20 procent i forhold til det aftalte. Så ser man på antallet af erhvervskunder i Danmark, er der tale om mange hundrede millioner kroner, som disse har krav på at få tilbagebetalt," siger han.

Alligevel vurderer Rasmus Tharsgaard, at den primære grund til fejlene er sjusk, hvor telefirmaerne simpelthen ikke har styr på tingene.

Rådgiveren forklarer, at der indgås en kontrakt for hver enkelt erhvervskunde.

Afhængig af kontraktens kompleksitet samt erhvervskundens størrelse sker en delvis manuel implementerings-proces, der er mere eller mindre omfangsrig for teleudbyderen i forhold til teleudbyderens kunde og faktueringssystem.

"I denne delvise manuelle implementerings-proces sjuskes der som oftest i form af forkert implementering af de ellers nøje aftalte rabatter og priser, forkert implementering af de ellers nøje aftalte abonnementstyper og forkert opkrævning af oprettelsesafgifter," fortæller Rasmus Tharsgaard.

Derudover er teleudbyderen ofte alt for lang tid om at opstarte og gennemføre implementerings-processen, hvilket betyder, at der kan gå noget tid, før erhvervskunden reelt bliver underlagt de nye aftalte priser, rabatter, abonnementstyper, forklarer han.

Hvorfor ender det altid med overfakturering og ikke underfakturering, hvis der er tale om sjusk?

"Min eneste kommentar til dette punkt er, at jeg samlet set aldrig har oplevet dette på nogen af mine erhvervskunder," slutter han.

Læs kommentarer fra teleselskaberne senere her på computerworld.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere