Artikel top billede

Svindler hæver formue i Microsoft-stifters navn

Svindlede sig til formue i Microsoft-stifter Paul Allens navn. Se her, hvordan det kunne lade sig gøre.

Computerworld News Service: En deserteret soldat fra USA's hær anklages for tyveri af Microsofts medstifter Paul Allens identitet og forsøg på at stjæle penge fra Allens bankkonto hos Citibank.

Dokumenter offentliggjort i denne uge af den amerikanske distriktsdomstol i Pennsylvania beskriver, hvordan 30-årige Brandon Price angiveligt har udgivet sig over telefonen for at være Allen og således overbevist en medarbejder hos Citibank om at sende ham et debetkort i Allens navn og med Allens kontonummer.

Price, som deserterede fra USA's hær i juni 2010, anklages for herefter at have forsøgt at foretage transaktioner for i alt knap 90.000 kroner ved hjælp af det ulovligt anskaffede betalingskort.

Price ringede ifølge domstolens dokumenter til Citibanks kundeservice 9. januar.

Fik ændret adressen

Her lykkedes det ham at ændre adressen tilknyttet Allens konto fra Seattle i staten Washington til en adresse på Station Street i Pittsburgh.

Angiveligt fik han samme dag også knyttet et nyt telefonnummer til bankkontoen.

12. januar ringede Price angiveligt endnu en gang til Citibank og udgav sig for at være Allen, denne gang for at sige at han havde mistet sit debetkort, men ikke ønskede melde det stjålet.

Price overtalte angiveligt banken til at sende ham et nyt betalingskort via kurerfirmaet UPS til adressen i Pittsburgh.

Price skal dagen efter have modtaget kortet, aktiveret det omgående over telefonen og med held brugt det til at gennemføre en betaling på knap 3.700 kroner i Armed Forces Bank på Fort Leavenworth i staten Kansas.

Herefter forsøgte han angiveligt samme dag over telefonen at bruge kortet til at overføre knap 84.000 kroner via Western Union.

Dagen efter skal Price have anvendt kortet til at købe for over 1.500 kroner i en lokal Gamestop-butik og for godt en femkrone, en enkelt dollar, i en Family Dollar-butik. Price blev filmet af videoovervågnings-kameraer i begge butikker og arresteret 2. marts. Han er nu varetægtsfængslet og sigtet for bankbedrageri og elektronisk svindel. Han risikerer en maksimal straf på 30 års fængsel, hvis han kendes skyldig.

I anklageskriftet hævdes det, at Price anvendte en computer i forbindelse med bedrageriet.

Det er dog ikke umiddelbart til at se i anklageskriftet, præcist hvordan Price anvendte en computer i udførelsen af de påståede forbrydelser.

Det står heller ikke klart, hvordan Price anskaffede sig de personoplysninger, der i princippet er nødvendige for at kunne udgive sig for at være Allen og få Citibank til at ændre adressen tilknyttet Allens bankkonto og fremsende et nyt kort.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere