Artikel top billede

Svindler hæver formue i Microsoft-stifters navn

Svindlede sig til formue i Microsoft-stifter Paul Allens navn. Se her, hvordan det kunne lade sig gøre.

Computerworld News Service: En deserteret soldat fra USA's hær anklages for tyveri af Microsofts medstifter Paul Allens identitet og forsøg på at stjæle penge fra Allens bankkonto hos Citibank.

Dokumenter offentliggjort i denne uge af den amerikanske distriktsdomstol i Pennsylvania beskriver, hvordan 30-årige Brandon Price angiveligt har udgivet sig over telefonen for at være Allen og således overbevist en medarbejder hos Citibank om at sende ham et debetkort i Allens navn og med Allens kontonummer.

Price, som deserterede fra USA's hær i juni 2010, anklages for herefter at have forsøgt at foretage transaktioner for i alt knap 90.000 kroner ved hjælp af det ulovligt anskaffede betalingskort.

Price ringede ifølge domstolens dokumenter til Citibanks kundeservice 9. januar.

Fik ændret adressen

Her lykkedes det ham at ændre adressen tilknyttet Allens konto fra Seattle i staten Washington til en adresse på Station Street i Pittsburgh.

Angiveligt fik han samme dag også knyttet et nyt telefonnummer til bankkontoen.

12. januar ringede Price angiveligt endnu en gang til Citibank og udgav sig for at være Allen, denne gang for at sige at han havde mistet sit debetkort, men ikke ønskede melde det stjålet.

Price overtalte angiveligt banken til at sende ham et nyt betalingskort via kurerfirmaet UPS til adressen i Pittsburgh.

Price skal dagen efter have modtaget kortet, aktiveret det omgående over telefonen og med held brugt det til at gennemføre en betaling på knap 3.700 kroner i Armed Forces Bank på Fort Leavenworth i staten Kansas.

Herefter forsøgte han angiveligt samme dag over telefonen at bruge kortet til at overføre knap 84.000 kroner via Western Union.

Dagen efter skal Price have anvendt kortet til at købe for over 1.500 kroner i en lokal Gamestop-butik og for godt en femkrone, en enkelt dollar, i en Family Dollar-butik. Price blev filmet af videoovervågnings-kameraer i begge butikker og arresteret 2. marts. Han er nu varetægtsfængslet og sigtet for bankbedrageri og elektronisk svindel. Han risikerer en maksimal straf på 30 års fængsel, hvis han kendes skyldig.

I anklageskriftet hævdes det, at Price anvendte en computer i forbindelse med bedrageriet.

Det er dog ikke umiddelbart til at se i anklageskriftet, præcist hvordan Price anvendte en computer i udførelsen af de påståede forbrydelser.

Det står heller ikke klart, hvordan Price anskaffede sig de personoplysninger, der i princippet er nødvendige for at kunne udgive sig for at være Allen og få Citibank til at ændre adressen tilknyttet Allens bankkonto og fremsende et nyt kort.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.