Artikel top billede

Test: iPad 3's batteritid er meget dårligere end iPad 2

Stor test viser, at den nye iPads batteri-tid langt fra kan hamle op med batteriet i iPad 2. Se her hvor få timer en iPad 3 kan køre på en fuld opladning.

Computerworld News Service: Apple hævder, at den tredje generation af iPad er sammenlignelig med iPad 2, hvad angår batteriets driftstid.

Men PCWorld Labs batteritest i et kontrolleret miljø viser, at denne påstand ikke holder:

Den nye iPad kan kun holde sig kørende i fem timer og 41 minutter, hvilket er næsten to timer mindre end iPad 2, som kan holde syv timer og 37 minutter.

Disse test har bestået af kontinuerlig afspilning af en kort video med en løsning på 320 gange 180 pixel og en længde på ni minutter og 56 sekunder på iPad'ens indbyggede videoafspiller.

Maksimal lysstyrke

De testede iPads var bundet til et trådløst netværk via Wi-Fi, mens skærmen var indstillet til maksimal lysstyrke og den automatiske justering af lysstyrken var slået fra.

Den nye iPad klarer sig bedre end mange Android-tablets, der er blevet testet på samme måde, men dens resultater er bestemt ikke sammenlignelige med resultaterne fra iPad 2.

Ligeledes er der lang vej til den heldags-drift, vi havde håbet på.

Apple angiver batteriets driftstid til op til 10 timer.

Selskabet oplyser, at dets estimater er baseret på blandet brug bestående af afspilning af både musik og video samt webbrowsing via Wi-Fi eller 3G.

Adskillige konkurrerende Android-tablets overgår den nye iPad, hvad angår batteriets driftstid.

Asus Eee Pad Transformer Prime holder syv timer og syv minutter, Motorola Droid Xyboard 10.1 holder seks timer og 19 minutter, mens Samsung Galaxy Tab 10.1 Wi-Fi holder hele 10 timer og 42 minutter.

Den overraskende lave driftstid for den nye iPad rejser visse spørgsmål.

Måske drejer det sig om, at iPad 3's skærm med den meget høje opløsning på 2048 gange 1536 pixel også har en højere lysstyrke end skærmen på iPad 2 med en opløsning på 1024 gange 768 pixel.

En Minolta Luminance Meter LS-100 registrerer en luminans på 434 candela per kvadratmeter fra skærmen på iPad 3 mod 400 cd/m2 fra skærmen på iPad 2.

Det står ikke klart, om det er den kraftigere processor eller skærmens højere opløsning og større lysstyrke, der er den største årsag til batteriets korte driftstid.

Andre test ligner

Men vores kolleger hos Macworld har udført batteritest ved både fuld lysstyrke og ved 150 cd/m2, og den nye iPad holder sig kørende i konsekvent kortere tid end iPad 2.

I Macworlds test holder den nye iPad en tredjedel kortere tid ved fuld lysstyrke end sin forgænger, navnlig fem timer og 40 minutter mod iPad 2's otte timer og 30 minutter.

Ved 150 cd/m2 er forskellen lidt mindre, men stadig anseelig: Her holder batteriet i den nye iPad 10 timer og 10 minutter mod iPad 2's 13 timer og 20 minutter.

Det vides heller ikke, om Apple muligvis har større problemer med batteristyringen i den nye iPad end de opladningsvanskeligheder, vi har set indtil videre, heriblandt tablet-pc'ens problemer med at lade, mens den bruges.

Det er dog ikke til at tage fejl af, at vores test viser, at iPad 3 holder sig kørende 25 procent kortere tid end iPad 2 - hvilket er noget, vi håber, Apple vil undersøge og tage sig af i forbindelse med fremtidige softwareopdateringer.

Læs også:

Overblik: 'New iPad' er den (næsten) perfekte tablet.

Her er dommen over Apples nye iPad.

iPad-klager tager til: Ny iPad bliver alt for varm.

Sådan fungerer udskældt batteri i Apples nye iPad.

iPad 3: Derfor gider Apple ikke være innovativ.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.