Artikel top billede

Microsoft: Tiden er løbet fra vores licensmodel

Med Microsofts nye database-server slår Microsoft ind på nye veje med sine licensbetingelser. Et paradigme-skifter kalder Microsoft det selv.

Læs også:
Ny Microsoft-server kan udløse dobbeltregning til dig

Her er Microsofts planer for SQL Server 2012 

Microsoft har åbnet for salg af sin SQL Server 2012, og blandt et hav af nye funktioner har software-giganten også skruet ganske kraftigt på sine licensbetingelser.

De nye licensbetingelser kan betyde, at det bliver dyrere at arbejde med Microsofts database-server.

Det skyldes, at regningen nu bliver baseret på antallet af kerner frem for som tidligere på CPU-enheder.

Microsoft: Vi er fair
Og det mener produktchef Lars Bo Granath fra Microsoft Danmark kun er fair i takt med, at antallet af kernerne i moderne servere stiger.

"Selv om vi traditionelt har været processer-licenseret, så har den generelle hardware-udvikling med flere og flere kerner betydet, at kunderne får mere og mere power. Man kunne også sige, at hardware-udviklingen er løbet fra Microsofts traditionelle licensmodel," siger Lars Bo Granath og fortsætter:

"Vi mener, at den nye SQL-server giver kunderne mulighed for at skabe endnu større værdi, da de kan få adgang til big data og effektiv brug af BI til hele organisationen, "siger han og tøver ikke med at kalde licensudviklingen for et paradigmeskifte.

"Selvfølgelig er vi et firma, der skal tjene penge til vores aktionærer, men vi synes rent faktisk kun at det er fair, at folk skal betale for deres software-brug, nu hvor de kommer langt hurtigere i mål med hardware-udviklingen," lyder det fra Lars Bo Granath.

Allways-on sløjfer SAN'et

I skrivende stund ønsker Microsoft ikke at diskutere priser, men du kan få en god ide omkring de nye prisniveauer for de tre forskellige versioner af SQL Server 2012 ved at kigge her.  

Lars Bo Granath er derimod mere end villig til at løfte motorhjelmen på den spritnye SQL Server 2012 og kigge på nye features og funktioner.

Først og fremmest fremhæver han allways on-funktionen, der gør det nemmere, sikrere og mere automatiseret at arbejde med applikationer i spejlede miljøer - og ikke mindst skal sikre høj oppetid for forretningskritiske applikationer.

Kom i skyen med dine databaser

Allways on-funktionen giver desuden muligheden for at benytte direct attached storage, som ifølge Lars Bo Granath i nogle tilfælde kan overflødiggøre virksomhedens storage area network (SAN). 

"Kunder kan hente rigtig store besparelser ved at benytte direct attached storage," siger Microsoft Danmarks produktchef.

Han fremhæver en undersøgelse fra analyseselskabet Forrester, der påviser tilbagebetalingstid i forhold til at benytte SQL Server på 14 måneder. 

Henter data fra Facebook

Han peger også på håndteringen af store, ustrukturerede datamængder som et område, Microsoft set sig lun på ved at udvikle løsninger med in memory-teknologi til forbedringen af big data. 

"Når en kunde eksempelvis lancerer et nyt produkt, så har kunden en masse strukturerede data i sit eget datawarehouse, men selskabet opsamler også ustrukturerede data om folks holdninger til produktet på sociale medier som Facebook. At trawle gennem nettet på den måde er ingen triviel opgave," bedyrer Lars Bo Granath. 

Den form for business intelligence-tankegang gennemsyrer også en af de andre nye, store funktionaliter i SQL-server 2012, der går under navnet Powerview. 

Powerview er kort fortalt en browserbaseret rapport- og visualiseringsværktøj, så folk uden de store it-kompetencer kan bygge BI-rapporter uden at skulle blande it-afdelingen ind i deres forehavender. 

Sender data i skyen

Sidst men ikke mindst slår Lars Bo Granath på, hvad Microsoft på markedsføringssprog kalder "cloud on your terms". 

Mere konkret understøtter SQL-server integration til Microsoft-skyen Azure på flere områder.

"Et scenarie kunne være, at man laver snapshot-backup direkte fra SQL-server 2012 ud til Azure. En anden ting er, at hvis kunden har et stort ressourcetræk, så kan de flytte dele af deres it ud i vores sky," siger Lars Bo Granath. 

Du kan læse mere om Microsofts nye database-server på nedenstående links. 

Læs også:
Ny Microsoft-server kan udløse dobbeltregning til dig

Her er Microsofts planer for SQL Server 2012
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.