Artikel top billede

Microsoft: Tiden er løbet fra vores licensmodel

Med Microsofts nye database-server slår Microsoft ind på nye veje med sine licensbetingelser. Et paradigme-skifter kalder Microsoft det selv.

Læs også:
Ny Microsoft-server kan udløse dobbeltregning til dig

Her er Microsofts planer for SQL Server 2012 

Microsoft har åbnet for salg af sin SQL Server 2012, og blandt et hav af nye funktioner har software-giganten også skruet ganske kraftigt på sine licensbetingelser.

De nye licensbetingelser kan betyde, at det bliver dyrere at arbejde med Microsofts database-server.

Det skyldes, at regningen nu bliver baseret på antallet af kerner frem for som tidligere på CPU-enheder.

Microsoft: Vi er fair
Og det mener produktchef Lars Bo Granath fra Microsoft Danmark kun er fair i takt med, at antallet af kernerne i moderne servere stiger.

"Selv om vi traditionelt har været processer-licenseret, så har den generelle hardware-udvikling med flere og flere kerner betydet, at kunderne får mere og mere power. Man kunne også sige, at hardware-udviklingen er løbet fra Microsofts traditionelle licensmodel," siger Lars Bo Granath og fortsætter:

"Vi mener, at den nye SQL-server giver kunderne mulighed for at skabe endnu større værdi, da de kan få adgang til big data og effektiv brug af BI til hele organisationen, "siger han og tøver ikke med at kalde licensudviklingen for et paradigmeskifte.

"Selvfølgelig er vi et firma, der skal tjene penge til vores aktionærer, men vi synes rent faktisk kun at det er fair, at folk skal betale for deres software-brug, nu hvor de kommer langt hurtigere i mål med hardware-udviklingen," lyder det fra Lars Bo Granath.

Allways-on sløjfer SAN'et

I skrivende stund ønsker Microsoft ikke at diskutere priser, men du kan få en god ide omkring de nye prisniveauer for de tre forskellige versioner af SQL Server 2012 ved at kigge her.  

Lars Bo Granath er derimod mere end villig til at løfte motorhjelmen på den spritnye SQL Server 2012 og kigge på nye features og funktioner.

Først og fremmest fremhæver han allways on-funktionen, der gør det nemmere, sikrere og mere automatiseret at arbejde med applikationer i spejlede miljøer - og ikke mindst skal sikre høj oppetid for forretningskritiske applikationer.

Kom i skyen med dine databaser

Allways on-funktionen giver desuden muligheden for at benytte direct attached storage, som ifølge Lars Bo Granath i nogle tilfælde kan overflødiggøre virksomhedens storage area network (SAN). 

"Kunder kan hente rigtig store besparelser ved at benytte direct attached storage," siger Microsoft Danmarks produktchef.

Han fremhæver en undersøgelse fra analyseselskabet Forrester, der påviser tilbagebetalingstid i forhold til at benytte SQL Server på 14 måneder. 

Henter data fra Facebook

Han peger også på håndteringen af store, ustrukturerede datamængder som et område, Microsoft set sig lun på ved at udvikle løsninger med in memory-teknologi til forbedringen af big data. 

"Når en kunde eksempelvis lancerer et nyt produkt, så har kunden en masse strukturerede data i sit eget datawarehouse, men selskabet opsamler også ustrukturerede data om folks holdninger til produktet på sociale medier som Facebook. At trawle gennem nettet på den måde er ingen triviel opgave," bedyrer Lars Bo Granath. 

Den form for business intelligence-tankegang gennemsyrer også en af de andre nye, store funktionaliter i SQL-server 2012, der går under navnet Powerview. 

Powerview er kort fortalt en browserbaseret rapport- og visualiseringsværktøj, så folk uden de store it-kompetencer kan bygge BI-rapporter uden at skulle blande it-afdelingen ind i deres forehavender. 

Sender data i skyen

Sidst men ikke mindst slår Lars Bo Granath på, hvad Microsoft på markedsføringssprog kalder "cloud on your terms". 

Mere konkret understøtter SQL-server integration til Microsoft-skyen Azure på flere områder.

"Et scenarie kunne være, at man laver snapshot-backup direkte fra SQL-server 2012 ud til Azure. En anden ting er, at hvis kunden har et stort ressourcetræk, så kan de flytte dele af deres it ud i vores sky," siger Lars Bo Granath. 

Du kan læse mere om Microsofts nye database-server på nedenstående links. 

Læs også:
Ny Microsoft-server kan udløse dobbeltregning til dig

Her er Microsofts planer for SQL Server 2012




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere