Artikel top billede

Så mange it-job vil cloud computing generere

Millioner af it-folk vil om blot få år arbejde med cloud computing. Se her, hvad der vil ske.

Computerworld News Service: Cloud computing vil i 2015 have skabt 9,62 millioner nye job i Asien-Stillehavsregionen, konkluderer en ny rapport, der er bestilt af Microsoft og udarbejdet af analysehuset IDC.

På verdensplan vil cloud computing ifølge denne prognose skabe 14 millioner nye job i samme periode.

"Cloud computing vil i væsentlig grad stimulere it-innovationen og omsætningen i store virksomheder og den estimerede omsætning fra cloud-innovation kan nå op på 6,2 billioner kroner i 2015," fremhæver IDC, som til denne rapport har analyseret tendenserne inden for investering i cloud i over 40 lande.

Især i Kina og Indien

IDC tilføjer, at cloud computing vil skabe flere job i nye markeder særligt i Kina og Indien.

I Kina alene vil der i 2015 være skabt fire millioner nye job relateret til cloud, hvilket er en vækst på 84 procent i forhold til 2012.

I Indien vil der i 2015 være skabt 2,75 millioner nye job på grund af udbredelsen af cloud computing," påpeger John F. Gantz, der er chief research officer og senior vice president hos IDC.

"Både Kina og Indien udruller offentlig cloud computing hurtigere end nogensinde. Denne udrulning udgør 12 procent af de globale offentlige cloud-services."

Har været længe undervejs

"Vi har en tendens til at tænke på Kina og Indien som nye markeder, men de har faktisk været først til at kaste sig over cloud. Da de to lande har et minimum af forældede systemer, er der mindre, der hindrer dem i at udrulle cloud. Kina og Indien vil bidrage med næsten halvdelen af den samlede nye globale jobvækst" relateret til cloud-services, tilføjer Gantz.

Jobvæksten i Asien indtil 2015 kan ifølge IDC kategoriseres efter branche:

- Kommunikation og medier bliver de hurtigst voksende sektorer i Asien med sammenlagt 1,8 millioner nye job relateret til cloud computing, hvilket er en stigning på 113 procent i forhold til 2012.

- Uddannelsessektoren får ifølge IDC 567.000 nye job relateret til cloud computing, hvilket er en stigning på 98 procent i forhold til 2012.

- Den offentlige sektor vil skabe omkring 315.000 nye job relateret til cloud computing, hvilket er en stigning på 75 procent i forhold til 2012.

Derudover vil antallet af cloud-relaterede job i regionen årligt vokse med 28 procent hos små og mellemstore virksomheder med under 500 ansatte og med 25,8 procent hos store virksomheder med over 500 ansatte.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.