Artikel top billede

Så få Android-brugere har fået den nyeste version

Udbredelsen af Android 4.0 med kodenavnet Ice Cream Sandwich er efter seks måneder stadig lav. Det vil dog sandsynligvis ændre sig inden længe.

Læs også:

Nyt Android-styresystem skaber problemer

Se de bedste erhvervsfunktioner i Android 4.0

Computerworld News Service: Selvom det er over et halvt år siden, Google løftede sløret for Android 4.0 Ice Cream Sandwich, så har denne version af mobilstyresystemet kun opnået en udbredelse på lige under tre procent af alle enheder med Android.

De seneste opgørelser, der blev offentliggjort på Googles website Android Developers, viser, at Ice Cream Sandwich var installeret på 2,9 procent af alle de enheder med Android, der tilgik Google Play i en to-ugers periode, der sluttede 2. april.

Det er næsten en fordobling sammenlignet med sidste måned, da kun 1,6 procent af alle Android-enheder var med Ice Cream Sandwich, men det betyder også, at der stadig er lang vej endnu, før Android 4.0 er den mest udbredte version.

Denne Android-version er størst

Android 2.3 Gingerbread er stadig den dominerende variant, da denne version udgjorde 63,7 procent af alle Android-enheder, der tog forbindelse til Google Play i måleperioden.

Det er faktisk en større andel end i sidste måned, da Google målte, at 62 procent af alle Android-enheder, der tilgår app-butikken, er med Gingerbread. Android 2.2 Froyos andel er faldet til 23,1 procent i denne måleperiode fra 25,3 procent i sidste måned.

Andelen af enheder med Ice Cream Sandwich bør dog stige væsentligt i løbet af de kommende måneder i takt med, at der kommer nye produkter med denne version på markedet.

På Mobile World Congress i Barcelona i sidste måned blev der introduceret adskillige nye produkter med Ice Cream Sandwich, heriblandt Huawei Ascend D Quad, HTC One X, Asus Padfone, LG Optimus 4X HD, Acer Liquid Glow og Acer CloudMobile.

Herudover oplyste det amerikanske teleselskab Verizon i sidste måned, at adskillige af dets dyrere Android-enheder såsom Motorola Droid 4, Motorola Droid Razr, Samsung Galaxy Tab 10.1 og HTC ThunderBolt vil blive opdateret til Ice Cream Sandwich i nær fremtid.

Forbedret udgave af Android

Ice Cream Sandwich, som blev introduceret i oktober, er den første version af Googles mobilplatform, der er optimeret til både tablets og smartphones.

Google udviklede denne version til at forene Android til disse to formfaktorer og således gøre applikationsudviklerne i stand til at udvikle apps, der levere en konsistent oplevelse på tværs af de forskellige typer mobile enheder.  

Herudover introducerer version 4.0 adskillige nye funktioner.

Det drejer sig balndt andet om en skærmlås, der kan bruge ansigtsgenkendelse, Android Beam, der ved hjælp af near field communication kan lade brugerne dele kontakter, rutevejledninger, webadresser og andet, samt integration med Google+, så mobilbrugerne kan videochatte med deres forskellige netværk af kontakter.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Nyt Android-styresystem skaber problemer

Se de bedste erhvervsfunktioner i Android 4.0
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.