Artikel top billede

Så få Android-brugere har fået den nyeste version

Udbredelsen af Android 4.0 med kodenavnet Ice Cream Sandwich er efter seks måneder stadig lav. Det vil dog sandsynligvis ændre sig inden længe.

Læs også:

Nyt Android-styresystem skaber problemer

Se de bedste erhvervsfunktioner i Android 4.0

Computerworld News Service: Selvom det er over et halvt år siden, Google løftede sløret for Android 4.0 Ice Cream Sandwich, så har denne version af mobilstyresystemet kun opnået en udbredelse på lige under tre procent af alle enheder med Android.

De seneste opgørelser, der blev offentliggjort på Googles website Android Developers, viser, at Ice Cream Sandwich var installeret på 2,9 procent af alle de enheder med Android, der tilgik Google Play i en to-ugers periode, der sluttede 2. april.

Det er næsten en fordobling sammenlignet med sidste måned, da kun 1,6 procent af alle Android-enheder var med Ice Cream Sandwich, men det betyder også, at der stadig er lang vej endnu, før Android 4.0 er den mest udbredte version.

Denne Android-version er størst

Android 2.3 Gingerbread er stadig den dominerende variant, da denne version udgjorde 63,7 procent af alle Android-enheder, der tog forbindelse til Google Play i måleperioden.

Det er faktisk en større andel end i sidste måned, da Google målte, at 62 procent af alle Android-enheder, der tilgår app-butikken, er med Gingerbread. Android 2.2 Froyos andel er faldet til 23,1 procent i denne måleperiode fra 25,3 procent i sidste måned.

Andelen af enheder med Ice Cream Sandwich bør dog stige væsentligt i løbet af de kommende måneder i takt med, at der kommer nye produkter med denne version på markedet.

På Mobile World Congress i Barcelona i sidste måned blev der introduceret adskillige nye produkter med Ice Cream Sandwich, heriblandt Huawei Ascend D Quad, HTC One X, Asus Padfone, LG Optimus 4X HD, Acer Liquid Glow og Acer CloudMobile.

Herudover oplyste det amerikanske teleselskab Verizon i sidste måned, at adskillige af dets dyrere Android-enheder såsom Motorola Droid 4, Motorola Droid Razr, Samsung Galaxy Tab 10.1 og HTC ThunderBolt vil blive opdateret til Ice Cream Sandwich i nær fremtid.

Forbedret udgave af Android

Ice Cream Sandwich, som blev introduceret i oktober, er den første version af Googles mobilplatform, der er optimeret til både tablets og smartphones.

Google udviklede denne version til at forene Android til disse to formfaktorer og således gøre applikationsudviklerne i stand til at udvikle apps, der levere en konsistent oplevelse på tværs af de forskellige typer mobile enheder.  

Herudover introducerer version 4.0 adskillige nye funktioner.

Det drejer sig balndt andet om en skærmlås, der kan bruge ansigtsgenkendelse, Android Beam, der ved hjælp af near field communication kan lade brugerne dele kontakter, rutevejledninger, webadresser og andet, samt integration med Google+, så mobilbrugerne kan videochatte med deres forskellige netværk af kontakter.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Nyt Android-styresystem skaber problemer

Se de bedste erhvervsfunktioner i Android 4.0
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.