Artikel top billede

Britisk rival køber stor luns af dansk telekæmpe

Pengestærk rival køber mod hovedaktionær og topchefs vilje stor luns af dansk telekæmpe i bitter strid. Fjendtlig overtagelse kan være i gang.

Britiske Cobham købte ifølge Berlingske kort før påske 26 procent af aktierne i den danske producent af kommunikations-udstyr, Thrane & Thrane.

Det sker, selv om medstifter Lars Thrane i den seneste tid indædt har kæmpet imod Cobhams opkøbsplaner, som han mener vil ødelægge Thrane & Thrane.

Ifølge Børsen har Cobham betalt omkring 600 millioner kroner for aktie-posten i Thrane & Thrane. Lars Thrane ejer som hovedaktionær selv 24 procent af aktierne.

Selskabet har blandt andet købt aktier af britiske Jupiter Asset Management og danske Maj Invest, der blandt andet har administreret aktieposten for LD.

Ifølge Børsen har Maj Invest fungeret som et slags samlingssted for utilfredse aktionærer i den seneste tid.

Krig på kniven

Der har været krig på kniven, siden Cobham indledte sit overtagelsesforsøg af Thrane & Thrane for et års tiden siden.

Lars Thrane mener, at et salg af selskabet vil føre til en udvanding af selskabet.

Han mener, at Cobham vil lukke væsentlige områder ned i Danmark.

Hans blanke afvisning af Cobham har udløst kritik fra en række aktionærer, der mener, at Lars Thrane som bestyrelsesmedlem bør kigge på opkøbsforsøg som en mulighed for at optimere aktionærernes interesser. Det kan du læse mere om her.

Thrane & Thranes bestyrelsesformand Waldemar Schmidt trak sig fornylig fra posten. Han er blevet erstattet af Morten Eldrup-Jørgensen.

Han siger til Berlingske, at selskabet er i gang med en "større strategisk analyse," som skal klarlægge, hvordan selskabets værdier bedst udvikles.

"Det kan både ende med, at Thrane & Thrane fortsat skal stå på egne ben, indgå i partnerskab med andre eller blive en del af en anden virksomhed," siger han til avisen.

Læs også:

Aktionærer i oprør i Thrane & Thrane.

Her er Thrane & Thranes nye bestyrelsesformand.

Sur bejler sætter dansk tele-kæmpe under stort pres

Købstilbud på danske Thrane & Thrane droppes.

Dansk telekæmpe kæmper mod fjendtlig overtagelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere