Artikel top billede

Fjendtligt overtagelse af Thrane & Thrane i gang

Britisk konkurrent fremsætter kontant tilbud på dansk telekæmpe.

Britiske Cobham iværksætter nu et fuldt overtagelsesforsøg på sin danske konkurrent, Thrane & Thrane.

Det sker, efter briterne kort før påske for omkring 600 millioner kroner opkøbte 22,74 procent af aktierne i det danske selskab.

Det gjorde med et snuptag Cobham til hovedaktionær i Thrane & Thrane, hvor medstifter Lars Thrane nu er næststørste aktionær med 24 procent af aktierne, mens Cobham i alt sidder på 25,59 procent af aktierne.

Cobham genfremsætter nu sit bud til samtlige aktionærer Thrane & Thrane på 420 kroner per aktie.

Ifølge Cobham svarer det til en præmie på 43 procent i forhold til aktiekursen 24. februar, mens præmien ifølge selskabet er 70 procent i forhold til gennemsnitskursen i de seneste seks måneder.

Modstand

Lars Thrane har længe kæmpet indædt imod at lade selskabet sælge til Cobham, som han mener vil lukke væsentlige dele af den danske forretning ned.

Han har tidligere sagt, at Cobham efter hans mening ikke vil udvikle og drive Thrane & Thrane videre til 'noget stort og voldsomt.'

"Det er simpelthen en konkurrent, der vil kvæle os," har han tidligere sagt.

Thrane & Thranes bestyrelsesformand Waldemar Schmidt trak sig fornylig fra posten. Han er blevet erstattet af Morten Eldrup-Jørgensen.

Ifølge ham er selskabet i gang med en "større strategisk analyse," som skal klarlægge, hvordan selskabets værdier bedst udvikles.

Her er alle muligheder i spil - herunder at selskabet skal stå på egne ben, indgå i partnerskab eller lade sig opkøbe.

"Det kan både ende med, at Thrane & Thrane fortsat skal stå på egne ben, indgå i partnerskab med andre eller blive en del af en anden virksomhed,"

Læs også:

Britisk rival køber stor luns af Thrane & Thrane.

Aktionærer i oprør i Thrane & Thrane.

Her er Thrane & Thranes nye bestyrelsesformand.

Sur bejler sætter dansk tele-kæmpe under stort pres

Købstilbud på danske Thrane & Thrane droppes.

Dansk telekæmpe kæmper mod fjendtlig overtagelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere