Artikel top billede

Microsoft masseopkøber patenter for milliarder

Microsoft lægger milliarder af kroner på bordet for flere hundrede særlige patenter.

Computerworld News Service: AOL har indgået en endegyldig aftale om at sælge over 800 af sine patenter og relaterede igangværende patentansøgninger til Microsoft.

Dette salg af patenter samt en ikke-eksklusiv licens til AOL's tilbageværende patenter vil indbringe selskabet over en milliard dollar (hvilket er knap 5,7 milliarder kroner i dagens kurs), oplyser AOL.

Kriseramte AOL har i et stykke tid forsøgt at sælge sine patenter for at skaffe penge.

Flere store køb af patenter

Aftalenn med Microsoft afspejler en stigende interesse hos it-selskabet i at købe patentporteføljer både for at imødegå og for at forhindre patentrelaterede søgsmål.

For eksempel købte Facebook i sidste måned 750 patenter fra IBM for at styrke sin position i et juridisk slagsmål med Yahoo om patenter.

Efter salget vil AOL få licens fra Microsoft til de frasolgte patenter.

AOL beholder fortsat over 300 patenter og patentansøgninger inden for kerne- og strategiske teknologier, oplyser selskabet.

AOL har dog ikke oplyst, præcist hvilke patenter selskabet har solgt, eller hvilke teknologiske områder de ligger inden for. Handel er afsluttet efter afholdelse af en såkaldt competitive auction.

Transaktionen forventes gennemført i løbet af i år alt afhængig af godkendelse fra de forskellige relevante myndigheder heriblandt konkurrencemyndighederne.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere