Artikel top billede

Så populær er Microsofts mest populære system

Det gamle Windows XP er en darling.

Microsoft slutter supporten til det gamle Windows XP om to år - den 8. april 2014.

Men alligevel ligger det gamle operativsystem stadig på rigtig mange computere.

Ifølge de seneste tal fra Net Applications er Windows XP stadig det mest udbredte operativsystem med en andel på 47 procent.

Til sammenligning ligger Windows 7 kun på 38 procent

I Danmark ser situationen noget anderledes ud.

Allerede i 2010 kunne Windows 7 overhale Windows XP og tal fra StatCounter viser at XP er faldet til mindre end 20 procent.

Hvis man fjerner Mac-computere fra statistikken, så har Windows 7 rundet 50 procent i Danmark.

Men StatCounter og Net Applications er noget uenige i deres tal. Generelt har Windows XP en meget højere markedsandel hos Net Applications end hos StatCounter.

Supportfælde

Microsoft har gjort alt for at overbevise virksomheder og private brugere om, at de skal udskifte det gamle operativsystem.

Softwarefirmaet har advaret om at virksomhederne kan risikere at lande i en supportfælde, hvis de vælger at køre videre med XP, springe Windows 7 over og vente til Windows 8.

Microsoft har forlænget supporten til XP flere gange, men den slutter altså efter planen om to år.

Dermed kan virksomheder komme i klemme, hvis Windows 8 først kommer i slutningen af 2012 eller begyndelsen af 2013.

Det tager typisk lang tid at teste et operativsystem og planlægge udrulningen til en større organisation. Gartner har da også advaret om dette i en rapport.

Ifølge en anden aktuel Gartner-rapport, Client OS and Office Survey, ligger Windows XP ligefrem på 79 procent af alle desktop-computere hos de deltagende virksomheder.

Men i det mindste ser det ud til, at Microsoft har fået de fleste til at opgradere fra den gamle browser Internet Explorer 6, som nu er helt nede på 6,9 pct.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere