Artikel top billede

Så populær er Microsofts mest populære system

Det gamle Windows XP er en darling.

Microsoft slutter supporten til det gamle Windows XP om to år - den 8. april 2014.

Men alligevel ligger det gamle operativsystem stadig på rigtig mange computere.

Ifølge de seneste tal fra Net Applications er Windows XP stadig det mest udbredte operativsystem med en andel på 47 procent.

Til sammenligning ligger Windows 7 kun på 38 procent

I Danmark ser situationen noget anderledes ud.

Allerede i 2010 kunne Windows 7 overhale Windows XP og tal fra StatCounter viser at XP er faldet til mindre end 20 procent.

Hvis man fjerner Mac-computere fra statistikken, så har Windows 7 rundet 50 procent i Danmark.

Men StatCounter og Net Applications er noget uenige i deres tal. Generelt har Windows XP en meget højere markedsandel hos Net Applications end hos StatCounter.

Supportfælde

Microsoft har gjort alt for at overbevise virksomheder og private brugere om, at de skal udskifte det gamle operativsystem.

Softwarefirmaet har advaret om at virksomhederne kan risikere at lande i en supportfælde, hvis de vælger at køre videre med XP, springe Windows 7 over og vente til Windows 8.

Microsoft har forlænget supporten til XP flere gange, men den slutter altså efter planen om to år.

Dermed kan virksomheder komme i klemme, hvis Windows 8 først kommer i slutningen af 2012 eller begyndelsen af 2013.

Det tager typisk lang tid at teste et operativsystem og planlægge udrulningen til en større organisation. Gartner har da også advaret om dette i en rapport.

Ifølge en anden aktuel Gartner-rapport, Client OS and Office Survey, ligger Windows XP ligefrem på 79 procent af alle desktop-computere hos de deltagende virksomheder.

Men i det mindste ser det ud til, at Microsoft har fået de fleste til at opgradere fra den gamle browser Internet Explorer 6, som nu er helt nede på 6,9 pct.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.