Artikel top billede

Tør du stole på Amazons "åbne" cloud-løsning?

Cloud-giganten Amazon lader andre it-leverandører anvende selskabets cloud-API'er. Men hvor åbne er de, når det kommer til stykket?

Læs også:

Danske it-chefer frygter lock-in i skyen - se hvorfor

Sådan undgår du at blive låst til din cloud-leverandør

Dansk cloud-forsker: Ingen grund til at frygte lock-in

En hyppigt fremhævet problemstilling inden for cloud compututing er risikoen for at blive låst fast til én bestemt leverandør - ofte konkretiseret med Amazon som eksempel.

Netop nu er den debat atter blusset op, efter at Forbes har kørt en artikel, der sætter fokus på lukket- eller åbenheden i Amazon Web Services API og nuværende og fremtidige begrænsninger.

Forbes-artiklen, der er skrevet af en tidligere CTO, tager udgangspunkt i Amazons nylige partnerskab med virksomheden Eucalyptus Systems, der ved hjælp af Amazons API'er leverer løsninger inden for Infrastructure as a Service.

Det rejser debatten, om Amazons API'er er åbne for alle partnere eller kun udvalgte.

"Hvad hvis Google Storage ændrede dets API til at fungere præcis som S3? Ville det være ok? Hvad hvis EMC eller Tata eller Accenture udviklede en offentlig sky baseret på EC2 eller S3 ..."

"Amazon ville gøre sig selv en tjeneste ved at meddele, hvad der er acceptabelt, og hvad der ikke er," lyder det i Forbes-artiklen, der er skrevet af Dan Woods, der udover en baggrund som CTO har skrevet mere end tyve bøger om it.

Han mener, at Amazon som en dominerende cloud-spiller mangler at svare på de helt grundlæggende spørgsmål, om der er begrænsninger i brugen af Amazons API'er, og hvordan de vil blive udviklet fremadrettet?

Slet ikke det afgørende

Men frygten er overdreven, lyder den overordnede konklusion i et blogindlæg fra Gartners cloud-analytiker, Lydia Leong.

"Hvis Amazon mener at kunne innovere hurtigere, få lavere omkostninger og levere en bedre service end alle konkurrenterne, der bruger de samme API'er (eller virksomheder, der bruger de samme API'er for den sags skyld), så er det til deres fordel at opfordre så meget så muligt at få andre med på de API'er med en forventning om, at de vil skifte til den overlegne Amazon-platform over tid."

Hun mener dog ikke, at det er de rå ressourcer og de tilhørende API'er, der afgør, hvem der vinder på cloud-markedet.

"Alle er nødt til at have styr på den grundlæggende infrastruktur, men det egentlige spørgsmål er:

"Hvor hurtigt kan du bygge værdiskabende services, og i hvor høj grad gør infrastrukturen dig i stand til at levere en bred portefølje af brugs-løsninger (eller levere et smalt sortiment af løsninger på en måde, der er alle andre overlegen) og levere nye muligheder for dine kunder?"

Læs også:

Danske it-chefer frygter lock-in i skyen - se hvorfor

Sådan undgår du at blive låst til din cloud-leverandør

Dansk cloud-forsker: Ingen grund til at frygte lock-in
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.