Artikel top billede

Tvangsauktion: Danske domæner under hammeren

Tre danske domænenavne ligger for første gang nogensinde under hammeren på en tvangsauktion.

Læs også:

Danske domænenavne på tvangsauktion for første gang

Danmarks formentlig første tvangsauktion over domænenavne løber af stablen onsdag eftermiddag, hvor tre domænenavne kommer under hammeren hos Københavns Auktioner.

De tre domæner tilhører en mand fra Dianalund, som på grund af en tvist om penge ved Retten i Næstved fik sendt domænerne på tvangsauktion i 2010. 

Hos Københavns Auktioner fremgår det, at domænerne sælges som brugte, og at vurderingsprisen er mellem 2.000 og 3.000 kroner.

Første gang på tvang

Tvangsauktionen er spektakulær, fordi domæner, som Computerworld tidligere har beskrevet, formentlig aldrig tidligere har været genstand for en tvangsauktion.

I al fald har hverken DK Hostmaster eller eksperter i it-jura tidligere oplevet sådan en sag.

Per Fruergaard, der er direktør for Københavns Auktioner, fortæller, at vurderingsprisen er sat ud fra en betragtning om, hvilken interesse der kan være for de tre domæner.

Auktionen foregår ifølge direktøren på samme vilkår som enhver anden tvangsauktion, hvor hammerslaget bestemmer prisen.

Men det er også muligt for interesserede købere at foretage forhåndsbud på hjemmesiden, hvor det højeste bud så vil være med i salen.

Ikke hørt om det før

Heller ikke Per Fruergaard har før hørt om domæner på en tvangsauktion. Det er da også første gang, at han har dem under hammeren, fortæller han.

Derfor er han overbevist om, at der er tale om landets første tvangsauktion over domæner.

"Jeg kan ikke forestille mig andre auktionshuse end os, der skulle have solgt et domænenavn før. Og vi har ikke solgt sådan nogle før," siger han.

Bud starter ved 1.000 kroner

Interesserede købere skal dog være opmærksom på, at buddene starter ved 1.000 kroner, oplyser auktionshuset på hjemmesiden.

"1.000 kroner har man hurtigt brugt i tid og besvær ved at oprette et domæne," siger han om fastsættelsen af startbuddet.

Til sammenligning koster et nyt domæne hos DK-Hostmaster, der varetager det danske topleveldomæne .dk, 45 kroner at oprette inklusiv det første års afgift.

Omvendt har store firmaer tidligere angiveligt betalt store summer for det rette domæne og også tilbudt at købe dem uden held. 

Der er tale om domænerne sparol.dk, kikmose.dk og retten-paa-vrangen.dk.

Du kan læse mere om sagen her:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.