Artikel top billede

Tvangsauktion: Danske domæner under hammeren

Tre danske domænenavne ligger for første gang nogensinde under hammeren på en tvangsauktion.

Læs også:

Danske domænenavne på tvangsauktion for første gang

Danmarks formentlig første tvangsauktion over domænenavne løber af stablen onsdag eftermiddag, hvor tre domænenavne kommer under hammeren hos Københavns Auktioner.

De tre domæner tilhører en mand fra Dianalund, som på grund af en tvist om penge ved Retten i Næstved fik sendt domænerne på tvangsauktion i 2010. 

Hos Københavns Auktioner fremgår det, at domænerne sælges som brugte, og at vurderingsprisen er mellem 2.000 og 3.000 kroner.

Første gang på tvang

Tvangsauktionen er spektakulær, fordi domæner, som Computerworld tidligere har beskrevet, formentlig aldrig tidligere har været genstand for en tvangsauktion.

I al fald har hverken DK Hostmaster eller eksperter i it-jura tidligere oplevet sådan en sag.

Per Fruergaard, der er direktør for Københavns Auktioner, fortæller, at vurderingsprisen er sat ud fra en betragtning om, hvilken interesse der kan være for de tre domæner.

Auktionen foregår ifølge direktøren på samme vilkår som enhver anden tvangsauktion, hvor hammerslaget bestemmer prisen.

Men det er også muligt for interesserede købere at foretage forhåndsbud på hjemmesiden, hvor det højeste bud så vil være med i salen.

Ikke hørt om det før

Heller ikke Per Fruergaard har før hørt om domæner på en tvangsauktion. Det er da også første gang, at han har dem under hammeren, fortæller han.

Derfor er han overbevist om, at der er tale om landets første tvangsauktion over domæner.

"Jeg kan ikke forestille mig andre auktionshuse end os, der skulle have solgt et domænenavn før. Og vi har ikke solgt sådan nogle før," siger han.

Bud starter ved 1.000 kroner

Interesserede købere skal dog være opmærksom på, at buddene starter ved 1.000 kroner, oplyser auktionshuset på hjemmesiden.

"1.000 kroner har man hurtigt brugt i tid og besvær ved at oprette et domæne," siger han om fastsættelsen af startbuddet.

Til sammenligning koster et nyt domæne hos DK-Hostmaster, der varetager det danske topleveldomæne .dk, 45 kroner at oprette inklusiv det første års afgift.

Omvendt har store firmaer tidligere angiveligt betalt store summer for det rette domæne og også tilbudt at købe dem uden held. 

Der er tale om domænerne sparol.dk, kikmose.dk og retten-paa-vrangen.dk.

Du kan læse mere om sagen her:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere