Artikel top billede

Disse styresystemer vil dominere tablet-markedet

Nye tal afslører, hvordan iOS, Android og Windows vil klare sig på tablet-markedet i de kommende år.

Læs også:

Her er dommen over Apples nye iPad

Her er dommen over Lenovos Thinkpad Tabletw

Tablet-markedet fortsætter de vilde vækstrater, konkluderer Gartner i en ny rapport.

Alene fra 2011 til 2012 er der tale om en stigning i salget til slutbrugerne på 98 procent, så der i alt bliver solgt godt 119 millioner tablet-pc'er på verdensplan.

Det er dog ingen ting mod den vækst, der ventes i de kommende år.

I 2016 vil antallet af solgte tablets ifølge Gartner-rapporten være oppe på 369 millioner på verdensplan.

Apple er kongen

Analysefirmaets fremskrivelser placerer i 2012 Apples iOS på en klar førsteplads med en markedsandel på 61,4 procent.

"Selvom pc-leverandører og telefon-producenter ønsker en del af kagen og lancerer på tablet-markedet, så har vi indtil nu kun set begrænset succes ud over Apple med iPad'en," udtaler Gartner-analytiker Carolina Milanesi.

"Det ser ud til, at mange konkurrenter i år har ventet for at se, hvad Apple ville komme op med - for der var meget få nye lanceringer på bade Consumer Electronics Show og Mobile World Congress."

"Mange leverandører vil vente på Windows 8 for at prøve at træde ind på markedet med en dual-platform tilgang og håbe på, at Microsoft-brandet kan hjælpe dem på både virksomheds- og forbruger-markedet."

Den nye iPad fra Apple blev sat til salg i sidste måned, mens Microsoft ventes at være klar med Windows 8 til både traditionelle pc'er og tablets i løbet af efteråret.

Sådan vil Microsoft klare sig

Gartner venter, at de Windows-baserede tablets i år vil stå for 4,1 procent af markedet, mens andelen i 2016 vil være oppe 11,8 procent.

Det er ikke mindst de professionelle brugere, der ventes at satse på Windows-platformen, fordi den er velkendt og understøtter virksomhedens it-behov.

Android-platformen er fortsat nummer to med en markedsandel på 31,9 procent i 2012.

I 2016 ventes det, at Android vil lægge endnu tættere på iOS (se tabel), mens der altså fortsat vil være et stykke ned til Windows, der så til gengæld sætter sig på den del af markedet, hvor erhvervs-brugerne befinder sig.


Læs også:

Her er dommen over Apples nye iPad

Her er dommen over Lenovos Thinkpad Tabletw
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere