Ny overenskomst til tidligere CSC-ansatte i Danmark

Tidligere CSC-folk får ny overenskomst.

Læs også:

Her skal tidligere CSC-ansatte arbejde for Tata

Den indiske outsourcing og it-servicegigant Tata TCS, der den første april overtog mere end 300 ansatte fra CSC i forbindelse med overtagelsen af TDC's systemer, har indgået en aftale med et fagforbund.

Det oplyser TCS gennem firmaets danske pressebureau. 

It-giganten CSC sagde den 1. april farvel til mere end 300 ansatte som blev overdraget til indiske TATA TCS som følge af TDC's leverandørskifte.

Det betød at en lang række medarbejdere skulle skifte arbejdsgiver og arbejdsplads. Det kan du læse mere om her.

Vi har overenksomt med HK
I forbindelse med overtagelsen af medarbejderne har TSC tiltrådt en overenksomst med fagforbundet HK/ Privat. Det var samme fagforbund som CSC i fjor tiltrådte en overenkomst med efter den langvarige arbejdskonflikt henover forsommeren.

"TCS har en aftale med Dansk Erhverv, og den aftale omfatter en overenskomst med HK Privat," oplyser TCS's pressebureau i en mail til Computerworld. 

Der for kender en lang række medarbejdere fra CSC i forvejen overenkomsten fra HK/Privat, som også CSC tiltrådte efter konflikten. Her blev den imidlertid tilrettet mellem parterne lokalt.

Samme vilkår som hos CSC
Hos HK/Privat fortæller faglig sekretær Kim Jung Olsen at TCS i kraft af lov om virksomhedsoverdragelser har overtaget den HK/Privat overenskomst som CSC forhandlede på plads med fagforbundet efter arbejdskonflikten i fjor.

"Vi blev så enige med Dansk Erhverv og virksomheden om, at det ville være hensigtmæssigt at de fik deres overenkomtmæssige ting fra CSC med fremadrettet i den nye virksomhed," siger han.

Han fortæller, at de medarbejdere som TCS har overtaget fra CSC derfor har de samme vilkår som før virksomheds-overdragelsen den 1. april 2012.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
PA Consulting ser store muligheder i ny ejer: "Vi er på en god rejse både i Danmark og globalt," siger direktør Søren Knudsen
Interview: "Vi er gang med et meget stærkt 2020. Vi har en ret klar plan. Jacobs giver os en masse muligheder," siger PA Consultings danske direktør, Søren Krogh Knudsen, om selskabets nye ejer, der inden længe overtager 190 danske medarbejdere.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.