Artikel top billede

Ny overenskomst til tidligere CSC-ansatte i Danmark

Tidligere CSC-folk får ny overenskomst.

Læs også:

Her skal tidligere CSC-ansatte arbejde for Tata

Den indiske outsourcing og it-servicegigant Tata TCS, der den første april overtog mere end 300 ansatte fra CSC i forbindelse med overtagelsen af TDC's systemer, har indgået en aftale med et fagforbund.

Det oplyser TCS gennem firmaets danske pressebureau. 

It-giganten CSC sagde den 1. april farvel til mere end 300 ansatte som blev overdraget til indiske TATA TCS som følge af TDC's leverandørskifte.

Det betød at en lang række medarbejdere skulle skifte arbejdsgiver og arbejdsplads. Det kan du læse mere om her.

Vi har overenksomt med HK

I forbindelse med overtagelsen af medarbejderne har TSC tiltrådt en overenksomst med fagforbundet HK/ Privat. Det var samme fagforbund som CSC i fjor tiltrådte en overenkomst med efter den langvarige arbejdskonflikt henover forsommeren.

"TCS har en aftale med Dansk Erhverv, og den aftale omfatter en overenskomst med HK Privat," oplyser TCS's pressebureau i en mail til Computerworld. 

Der for kender en lang række medarbejdere fra CSC i forvejen overenkomsten fra HK/Privat, som også CSC tiltrådte efter konflikten. Her blev den imidlertid tilrettet mellem parterne lokalt.

Samme vilkår som hos CSC

Hos HK/Privat fortæller faglig sekretær Kim Jung Olsen at TCS i kraft af lov om virksomhedsoverdragelser har overtaget den HK/Privat overenskomst som CSC forhandlede på plads med fagforbundet efter arbejdskonflikten i fjor.

"Vi blev så enige med Dansk Erhverv og virksomheden om, at det ville være hensigtmæssigt at de fik deres overenkomtmæssige ting fra CSC med fremadrettet i den nye virksomhed," siger han.

Han fortæller, at de medarbejdere som TCS har overtaget fra CSC derfor har de samme vilkår som før virksomheds-overdragelsen den 1. april 2012.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere