Artikel top billede

Sådan så der ud foran CSC på Retortvej i Valby for præcis et år siden. Nu er nogle af firmaets medarbejdere overdraget til Tata TCS.

Her skal tidligere CSC-ansatte arbejde for Tata

Mere end 300 CSC-medarbejdere er nu overdraget til indiske Tata TCS og dennes underleverandører. Se hvordan Tata har fordelt CSC-medarbejderne.

Mere end 300 CSC-medarbejdere, der har arbejdet på telegiganten TDC's systemer, har nu i praksis fået ny arbejdsgiver.

Mere end 300 ansatte er nemlig efter den 1. april i praksis overdraget til indiske Tata TCS (Tata Consultancy Services) som følge af TDC's leverandørskifte på it drift- og servicekontrakter for mere end fire milliarder kroner

Dermed er tabet af den største private kunde hos CSC en realitet. 

Hos TDC fortæller presserådgiver Rasmus Avnskjold, at 230 af de tidligere CSC-ansatte skal arbejde for Tata TCS.

De medarbejdere, som har siddet på Engvej og Retortvej i København skal arbejde for Tata TCS i telefonhuset på Borups Allé, ligeledes i København, mens medarbejdere med arbejdsplads i Århus får en helt ny lokation.

"Overordnet er overdragelsen aflsluttet per første april. Hvornår folk fysisk skifter arbejdsplads kommer lidt i ryk. Det er forskelligt fra sted til sted," siger Rasmus Avnskjold.

Andre 60 tidligere CSC-medarbejdere er ifølge presserådgiveren startet hos Atea, der som underleverandør for Tata TCS skal stå for blandt andet support på tusinder af desk-og laptops på TDC-medarbejdernes skriveborde.

Imens er 10 kolleger fra CSC begyndt hos konkurrenten KMD, der også er underleverandør til Tata TCS på den enorme aftale med TDC. 

En håndfuld andre medarbejdere hos CSC er flyttet  til TDC's datterselskab TDC Hosting, som skal drifte op mod 2.000 TDC-servere for TATA TCS.

Også TDC-datterselskabet Netdesign, der i årevis har været underleverandør til CSC, overtager ifølge presserådgiveren en del af de tidlligere medarbejdere fra it-giganten.

Disse medarbejdere skifter formentlig arbejdsplads til TDC hovedkvarteteret på Teglholmen i København, sådan som det ser ud lige nu. 

Netdesign skal nemlig også være underleverandør til Tata TCS og overtager i den forbindelse den sidste håndfuld virksomhedsoverdragne folk fra CSC.

Årsagen til leverandørskiftet er ifølge Rasmus Avnskjold, at Tata TCS har stor viden om, hvordan man leverer services til et teleselskab.

"De har deres eget teleselskab med 18 millioner kunder og er samtidig leverandør til en række af verdens største og mest velfungerende teleselskaber. Det er erfaringer, som vi selvfølgelig også kan drage nytte af, fordi det er den bedste løsning for TDC på den lange bane," siger han.

Gennem firmaets danske PR-kontakt oplyser Tata TCS til Computerworld, at selskabet ikke har nogen kommentarer til historien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere