Sådan så der ud foran CSC på Retortvej i Valby for præcis et år siden. Nu er nogle af firmaets medarbejdere overdraget til Tata TCS.

Her skal tidligere CSC-ansatte arbejde for Tata

Mere end 300 CSC-medarbejdere er nu overdraget til indiske Tata TCS og dennes underleverandører. Se hvordan Tata har fordelt CSC-medarbejderne.

Mere end 300 CSC-medarbejdere, der har arbejdet på telegiganten TDC's systemer, har nu i praksis fået ny arbejdsgiver.

Mere end 300 ansatte er nemlig efter den 1. april i praksis overdraget til indiske Tata TCS (Tata Consultancy Services) som følge af TDC's leverandørskifte på it drift- og servicekontrakter for mere end fire milliarder kroner

Dermed er tabet af den største private kunde hos CSC en realitet. 

Hos TDC fortæller presserådgiver Rasmus Avnskjold, at 230 af de tidligere CSC-ansatte skal arbejde for Tata TCS.

De medarbejdere, som har siddet på Engvej og Retortvej i København skal arbejde for Tata TCS i telefonhuset på Borups Allé, ligeledes i København, mens medarbejdere med arbejdsplads i Århus får en helt ny lokation.

"Overordnet er overdragelsen aflsluttet per første april. Hvornår folk fysisk skifter arbejdsplads kommer lidt i ryk. Det er forskelligt fra sted til sted," siger Rasmus Avnskjold.

Andre 60 tidligere CSC-medarbejdere er ifølge presserådgiveren startet hos Atea, der som underleverandør for Tata TCS skal stå for blandt andet support på tusinder af desk-og laptops på TDC-medarbejdernes skriveborde.

Imens er 10 kolleger fra CSC begyndt hos konkurrenten KMD, der også er underleverandør til Tata TCS på den enorme aftale med TDC. 

En håndfuld andre medarbejdere hos CSC er flyttet  til TDC's datterselskab TDC Hosting, som skal drifte op mod 2.000 TDC-servere for TATA TCS.

Også TDC-datterselskabet Netdesign, der i årevis har været underleverandør til CSC, overtager ifølge presserådgiveren en del af de tidlligere medarbejdere fra it-giganten.

Disse medarbejdere skifter formentlig arbejdsplads til TDC hovedkvarteteret på Teglholmen i København, sådan som det ser ud lige nu. 

Netdesign skal nemlig også være underleverandør til Tata TCS og overtager i den forbindelse den sidste håndfuld virksomhedsoverdragne folk fra CSC.

Årsagen til leverandørskiftet er ifølge Rasmus Avnskjold, at Tata TCS har stor viden om, hvordan man leverer services til et teleselskab.

"De har deres eget teleselskab med 18 millioner kunder og er samtidig leverandør til en række af verdens største og mest velfungerende teleselskaber. Det er erfaringer, som vi selvfølgelig også kan drage nytte af, fordi det er den bedste løsning for TDC på den lange bane," siger han.

Gennem firmaets danske PR-kontakt oplyser Tata TCS til Computerworld, at selskabet ikke har nogen kommentarer til historien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk medarbejdernes arbejdsgange – på både kontoret og fra køkkenbordet
Fleksible arbejdsformer og produktivitet fra hjemmekontoret er kommet for at blive, og det har understreget behovet for velfungerende møde- og samarbejdsformer. Mange samarbejdsplatforme er imidlertid både usikre, ustabile, besværlige at anvende og med en så utilstrækkelig lyd- og billedkvalitet, at det tapper teamet for kræfter, hæmmer effektiviteten og kan gøre det svært at følge med eller træffe en beslutning. I dette whitepaper kan du læse, hvordan Cisco Webex ggør det muligt at afholde velfungerende onlinemøder med både få og rigtig mange deltagere – og med sikkerhed for, at ingen uvedkommende følger med.