Sådan så der ud foran CSC på Retortvej i Valby for præcis et år siden. Nu er nogle af firmaets medarbejdere overdraget til Tata TCS.

Her skal tidligere CSC-ansatte arbejde for Tata

Mere end 300 CSC-medarbejdere er nu overdraget til indiske Tata TCS og dennes underleverandører. Se hvordan Tata har fordelt CSC-medarbejderne.

Mere end 300 CSC-medarbejdere, der har arbejdet på telegiganten TDC's systemer, har nu i praksis fået ny arbejdsgiver.

Mere end 300 ansatte er nemlig efter den 1. april i praksis overdraget til indiske Tata TCS (Tata Consultancy Services) som følge af TDC's leverandørskifte på it drift- og servicekontrakter for mere end fire milliarder kroner

Dermed er tabet af den største private kunde hos CSC en realitet. 

Hos TDC fortæller presserådgiver Rasmus Avnskjold, at 230 af de tidligere CSC-ansatte skal arbejde for Tata TCS.

De medarbejdere, som har siddet på Engvej og Retortvej i København skal arbejde for Tata TCS i telefonhuset på Borups Allé, ligeledes i København, mens medarbejdere med arbejdsplads i Århus får en helt ny lokation.

"Overordnet er overdragelsen aflsluttet per første april. Hvornår folk fysisk skifter arbejdsplads kommer lidt i ryk. Det er forskelligt fra sted til sted," siger Rasmus Avnskjold.

Andre 60 tidligere CSC-medarbejdere er ifølge presserådgiveren startet hos Atea, der som underleverandør for Tata TCS skal stå for blandt andet support på tusinder af desk-og laptops på TDC-medarbejdernes skriveborde.

Imens er 10 kolleger fra CSC begyndt hos konkurrenten KMD, der også er underleverandør til Tata TCS på den enorme aftale med TDC. 

En håndfuld andre medarbejdere hos CSC er flyttet  til TDC's datterselskab TDC Hosting, som skal drifte op mod 2.000 TDC-servere for TATA TCS.

Også TDC-datterselskabet Netdesign, der i årevis har været underleverandør til CSC, overtager ifølge presserådgiveren en del af de tidlligere medarbejdere fra it-giganten.

Disse medarbejdere skifter formentlig arbejdsplads til TDC hovedkvarteteret på Teglholmen i København, sådan som det ser ud lige nu. 

Netdesign skal nemlig også være underleverandør til Tata TCS og overtager i den forbindelse den sidste håndfuld virksomhedsoverdragne folk fra CSC.

Årsagen til leverandørskiftet er ifølge Rasmus Avnskjold, at Tata TCS har stor viden om, hvordan man leverer services til et teleselskab.

"De har deres eget teleselskab med 18 millioner kunder og er samtidig leverandør til en række af verdens største og mest velfungerende teleselskaber. Det er erfaringer, som vi selvfølgelig også kan drage nytte af, fordi det er den bedste løsning for TDC på den lange bane," siger han.

Gennem firmaets danske PR-kontakt oplyser Tata TCS til Computerworld, at selskabet ikke har nogen kommentarer til historien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.