Artikel top billede

(Foto: Morten Nevado)

Derfor er CSC nødt til at fyre medarbejdere

Det er helt forventeligt og nødvendigt, at CSC tilpasser arbejdsstyrken, lyder det fra en it-analytiker.

Læs også:

CSC fyrer 450 ansatte - danske ansatte rammes hårdt

Dansk kæmpeselskab sætter CSC på porten

Massefyringerne i it-firmaet CSC giver ikke anledning til nogen større overraskelse hos en analytiker, der følger it-branchen tæt.

"Det handler ikke bare om rationalisering. CSC har mistet nogle rigtig store kunder, der har fyldt meget medarbejder-mæssigt," vurderer Anders Elbak, der er senioranalytiker i IDC.

"Tabet af eksempelvis TDC, der har været en kæmpe opgave for CSC, må nødvendigvis få nogle konsekvenser i form af antallet af medarbejdere," siger han.

Der kan ryge flere folk

Han peger desuden på, at indtjeningen ikke har været så høj, som man måske kunne ønske på ledelsesgangene i CSC.

"Ledelsen har været presset, og set fra deres perspektiv har det været nødvendigt at gøre noget konkret for at skabe mere overskud i forretningen," siger han til Computerworld.

Hvis CSC's ledelse ikke formår at vende skuden og stadig taber kunder, kan det ifølge IDC-analytikerne blive nødvendigt at afskedige yderligere.

"Der kan godt komme flere fyringer, men det er ikke min fornemmelse, at CSC er mere presset end konkurrenterne i det marked. Det virker ikke som om, de er inde i en negativ spiral, der ikke kan stoppes," siger han.

Den teknologiske udvikling i form af eksempelvis overvågning og central administration får ligeledes en del af skylden for de voldsomme nedskæringer i CSC.

"Det kræver mindre og mindre arbejde at administrere de store serviceaftaler, som CSC har mange af. Det medfører, at der skal bruges færre folk, fordi processerne bliver automatiserede," lyder Anders Elbaks analyse.

Læs også:

CSC fyrer 450 ansatte - danske ansatte rammes hårdt

Dansk kæmpeselskab sætter CSC på porten




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere