Artikel top billede

Derfor er CSC nødt til at fyre medarbejdere

Det er helt forventeligt og nødvendigt, at CSC tilpasser arbejdsstyrken, lyder det fra en it-analytiker.

Læs også:

CSC fyrer 450 ansatte - danske ansatte rammes hårdt

Dansk kæmpeselskab sætter CSC på porten

Massefyringerne i it-firmaet CSC giver ikke anledning til nogen større overraskelse hos en analytiker, der følger it-branchen tæt.

"Det handler ikke bare om rationalisering. CSC har mistet nogle rigtig store kunder, der har fyldt meget medarbejder-mæssigt," vurderer Anders Elbak, der er senioranalytiker i IDC.

"Tabet af eksempelvis TDC, der har været en kæmpe opgave for CSC, må nødvendigvis få nogle konsekvenser i form af antallet af medarbejdere," siger han.

Der kan ryge flere folk

Han peger desuden på, at indtjeningen ikke har været så høj, som man måske kunne ønske på ledelsesgangene i CSC.

"Ledelsen har været presset, og set fra deres perspektiv har det været nødvendigt at gøre noget konkret for at skabe mere overskud i forretningen," siger han til Computerworld.

Hvis CSC's ledelse ikke formår at vende skuden og stadig taber kunder, kan det ifølge IDC-analytikerne blive nødvendigt at afskedige yderligere.

"Der kan godt komme flere fyringer, men det er ikke min fornemmelse, at CSC er mere presset end konkurrenterne i det marked. Det virker ikke som om, de er inde i en negativ spiral, der ikke kan stoppes," siger han.

Den teknologiske udvikling i form af eksempelvis overvågning og central administration får ligeledes en del af skylden for de voldsomme nedskæringer i CSC.

"Det kræver mindre og mindre arbejde at administrere de store serviceaftaler, som CSC har mange af. Det medfører, at der skal bruges færre folk, fordi processerne bliver automatiserede," lyder Anders Elbaks analyse.

Læs også:

CSC fyrer 450 ansatte - danske ansatte rammes hårdt

Dansk kæmpeselskab sætter CSC på porten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere