Sådan kommer du til at betale for it-outsourcing

Læs her om fire nye modeller til afregning inden for it-outsourcing.

Computerworld News Service: Traditionel it-outsourcing består af, at en leverandør eksempelvis administrerer servere, udvikler applikationer eller overvåger netværk, hvilket kunden betaler for enten til en fast pris eller med afregning efter tid og materialer eller en såkaldt cost plus-model.

Men i takt med at kunderne forventer mere og mere værdi fra deres it-serviceleverandører, og fordi leverandørerne samtidig er ivrige efter at høste fortjenesten fra dette mere værdifulde arbejde med potentielt højere marginer, er der opstået adskillige nye prissætningsmodeller.

"Man forsøger med kreative prisstrukturer at afstemme parternes incitamenter bedre," kommenterer Shawn Helms, der er partner i advokatfirmaet K&L Gates, der specialiserer sig i outsourcing.

De nye aftaler
Blandt disse nye prisstrukturer, der er på vej frem, kan fremhæves aftaler om gevinstdeling, incitamentsbaserede kontrakter, arrangementer med delt risiko og belønning samt prissætning baseret på forbrug.

"De bedste kontrakter sigter efter at tilfredsstille kunden, også hvad angår prioriterede forretningsmæssige mål, der enten ikke kunne omskrives til traditionelle service level agreements eller reduceres til en kravspecifikation," understreger Steve Martin, der er partner i konsulentvirksomheden Pace Harmon, der arbejder med outsourcing.

Er man tidligt ude i forhold til at anvende en eller flere af disse nye prismodeller, vil man måske opleve, at de giver helt reelle fordele lige fra at tilskynde innovation til at øge kontrollen over it-omkostningerne.

Men alligevel er de ikke noget for alle.

Vi vil i det følgende gennemgå fire af de nyeste prismodeller, som du kan støde på i forbindelse med forhandling af din næste outsourcing-kontrakt.

Vi vil fokusere på at beskrive modellen, hvem den kan fungere for, hvilke fordele og ulemper den har samt hvad, man skal være særligt opmærksom på.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vækst på over 350 procent sender Scales til tops blandt it-kometerne
It-komet 2020: Med en eksplosiv vækst over de seneste fire regnskabsår på over 350 procent lander Microsoft Dynamics-partneren Scales på en samlet 10. plads i Årets it-komet 2020. ”Vi bilder os selv ind, at vi er et ’safe bet’ at ringe til, når det handler om Dynamics 365,” siger co-CEO hos Scales, Jesper Outze.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.