Artikel top billede

Millioner af Gmail-brugere ramt af kæmpenedbrud

Antallet af ramte brugere har sandsynligvis været over 30 millioner.

Computerworld News Service: Google undervurderede i første omgang omfanget af og konsekvenserne ved det nedbrud, der ramte Gmail onsdag.

I den sidste opdatering om problemet i Apps Status Dashboard skrev Google, at det timelange nedbrud påvirkede "under 10 procent" af Gmails brugerbase, hvilket er meget mere end det oprindelige estimat på "under to procent."

Derudover advarer Google også om i opdateringen natten til onsdag klokken 2.45 dansk tid, at der stadig kan være eftervirkninger af nedbruddet.

"Selvom vi har løst problemet med Google Mail, så er det muligt, at visse brugere stadig vil opleve beskedforsinkelser, fordi de ramte konti ikke var tilgængelige til at modtage beskeder. Alle beskeder vil blive leveret, efter adgangen til kontoen er genoprettet," forklarer Google i denne opdatering.

Hvis vi antager, at 9,5 procent af alle Gmail-brugere blev ramt, så påvirkede problemet omkring 33,2 millioner mennesker. Gmail har mere end 350 millioner aktive brugere.

"Dette nedbrud i Gmail understreger det enorme omfang af sådanne webmail-services. Selvom leverandøren måske siger, som om ingenting er sket: 'åh, det er kun to procent af vores brugere, der er ramt', så er virkeligheden den, at en lille procentdel stadig betyder, at millioner af kunder står uden service," kommenterer analytiker Matthew Cain fra Gartner.

Google anerkendte problemet natten til onsdag klokken 2.42 dansk tid, og oplyste godt en time senere, at problemet var løst.

På statussiden Apps Status Dashboard undskylder Google "for ulejligheden," takker Gmail-brugerne for deres "tålmodighed og fortsatte støtte" og siger, at selskabet hele tiden forbedrer sine "systemers pålidelighed," hvilket Google anser for at være "en topprioritet."

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.