Artikel top billede

Efter års venten: Nu har Apple patent på iTunes Store

Apple har endelig fået patent på grænsefladen i iTunes Store otte år efter patentansøgningen.

Læs også:

Danskerne må se langt efter ny Apple-tjeneste

Computerworld News Service: Apple har fået patent på grænsefladen i iTunes Store, næsten otte år efter selskabet indgav patentansøgningen i 2004.

Apples patent er på "den grafiske brugergrænseflade til at browse, søge og præsentere medie-produkter," står der i det officielle dokument, der blev offentliggjort af USA's patent og varemærkestyrelse.

I patentets resume står der:

"Forbedrede grafiske brugergrænseflader, der er egnede til at gennemgå, browse, forhåndsvise og/eller købe medie-produkter, fremlægges også. De grafiske brugergrænseflader er egnede til gennemgang eller browsing af en mængde medie-produkter."

"De grafiske brugergrænseflader er også egnede til forhåndsvisning eller køb af medie-produkter online. De grafiske brugergrænseflader er i særlig grad anvendelige til et system, der gør det muligt at foretage salg og distribution af medier i et klient-server-miljø."

Med andre ord har Apple endelig fået patent på sin iTunes Store, der oprindeligt blev lanceret som iTunes Music Store tilbage i april 2003.

Sådan er tankerne bag iTunes Store

Apple beskriver grænsefladen i iTunes Store i en meget høj detaljegrad med særlig vægt på opfindelsens fordele:

"En fordel ved denne opfindelse er, at købte medie-produkter kan downloades på en sikker måde til brugerens maskine. En anden fordel ved opfindelsen er, at medie-produkter kan købes med en enkelt handling i brugergrænsefladen. Endnu en fordel ved opfindelsen er, at der kan søges eller browses på en effektiv og brugervenlig måde i medie-produkter, der er til salg."

"Endnu en fordel ved opfindelsen er, at medie-produkter med stødende indhold eller nøgleord kan vises på en genkendelig og/eller ændret måde for at signalere tilstedeværelsen af eller fjerne det stødende indhold."

Patentdokumentet påpeger afslutningsvist:

"Da man må antage, at folk med ekspertise på området hurtigt vil kunne komme i tanke om talrige modifikationer og ændringer, bør opfindelsen ikke begrænses til den præcise konstruktion og virkemåde som illustreret og beskrevet. Således kan der henvises til, at alle passende modifikationer og modstykker falder inden for omfanget af denne opfindelse."

Det antyder, at Apple har planer om at fortsætte med at udvikle og forbedre på iTunes Store.

Apple angiver Jeffery L. Robbin, Dave Heller, Peter K. Wagner og Mike Wiese som opfinderne af den patenterede brugergrænseflade.

Det er for nyligt kommet frem, at Apple arbejder på iTunes 11, som bliver den næste store udgivelse af iTunes til Mac og pc.

Det er godt nyt for visse iTunes-brugere, der efter at have haft vanskeligheder med softwaren håber på, at den næste opdatering vil udgøre en komplet modernisering af programmet.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Danskerne må se langt efter ny Apple-tjeneste
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere