Artikel top billede

Efter års venten: Nu har Apple patent på iTunes Store

Apple har endelig fået patent på grænsefladen i iTunes Store otte år efter patentansøgningen.

Læs også:

Danskerne må se langt efter ny Apple-tjeneste

Computerworld News Service: Apple har fået patent på grænsefladen i iTunes Store, næsten otte år efter selskabet indgav patentansøgningen i 2004.

Apples patent er på "den grafiske brugergrænseflade til at browse, søge og præsentere medie-produkter," står der i det officielle dokument, der blev offentliggjort af USA's patent og varemærkestyrelse.

I patentets resume står der:

"Forbedrede grafiske brugergrænseflader, der er egnede til at gennemgå, browse, forhåndsvise og/eller købe medie-produkter, fremlægges også. De grafiske brugergrænseflader er egnede til gennemgang eller browsing af en mængde medie-produkter."

"De grafiske brugergrænseflader er også egnede til forhåndsvisning eller køb af medie-produkter online. De grafiske brugergrænseflader er i særlig grad anvendelige til et system, der gør det muligt at foretage salg og distribution af medier i et klient-server-miljø."

Med andre ord har Apple endelig fået patent på sin iTunes Store, der oprindeligt blev lanceret som iTunes Music Store tilbage i april 2003.

Sådan er tankerne bag iTunes Store

Apple beskriver grænsefladen i iTunes Store i en meget høj detaljegrad med særlig vægt på opfindelsens fordele:

"En fordel ved denne opfindelse er, at købte medie-produkter kan downloades på en sikker måde til brugerens maskine. En anden fordel ved opfindelsen er, at medie-produkter kan købes med en enkelt handling i brugergrænsefladen. Endnu en fordel ved opfindelsen er, at der kan søges eller browses på en effektiv og brugervenlig måde i medie-produkter, der er til salg."

"Endnu en fordel ved opfindelsen er, at medie-produkter med stødende indhold eller nøgleord kan vises på en genkendelig og/eller ændret måde for at signalere tilstedeværelsen af eller fjerne det stødende indhold."

Patentdokumentet påpeger afslutningsvist:

"Da man må antage, at folk med ekspertise på området hurtigt vil kunne komme i tanke om talrige modifikationer og ændringer, bør opfindelsen ikke begrænses til den præcise konstruktion og virkemåde som illustreret og beskrevet. Således kan der henvises til, at alle passende modifikationer og modstykker falder inden for omfanget af denne opfindelse."

Det antyder, at Apple har planer om at fortsætte med at udvikle og forbedre på iTunes Store.

Apple angiver Jeffery L. Robbin, Dave Heller, Peter K. Wagner og Mike Wiese som opfinderne af den patenterede brugergrænseflade.

Det er for nyligt kommet frem, at Apple arbejder på iTunes 11, som bliver den næste store udgivelse af iTunes til Mac og pc.

Det er godt nyt for visse iTunes-brugere, der efter at have haft vanskeligheder med softwaren håber på, at den næste opdatering vil udgøre en komplet modernisering af programmet.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Danskerne må se langt efter ny Apple-tjeneste




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere