Artikel top billede

Email-koks: Forsikringsselskab fyrer alle ved en fejl

Forsikringsselskab kom ved en fejl til at fyre samtlige 1.300 medarbejdere per email.

Det må have været en dårlig fredag i HR-afdelingen hos det engelske forsikringsselskab Aviva.

En medarbejder kom i hvert fald til at trykke på den forkerte knap og opsagde dermed samtlige 1.300 ansatte i virksomhedens asset management-afdeling.

Ifølge The Register udsendte HR-afdeling hurtigt en tilbagekaldelse af e-mailen og en behørig undskyldning til de fyrede. Opsigelsen var alene møntet på en enkelt ansat.

"De fleste opdagede straks, at der var tale om en fejl. Nogen gange går tingene bare galt," udtaler en Aviva-talsmand til Bloomberg.

E-mail stadig mest udbredt

Og det har talsmanden så evig ret i. Det er let at komme ti at sende en e-mail til mange, som faktisk var tiltænkt bare en. 

Derudover er der udfordringen med spam for slet ikke at tale om al den tid, de ansatte bruger på at forholde sig til nye e-mails, relevante som irrelevante.

Det har blandt andet fået det store franske it-selskab Atos Origin til at annoncere, at man helt vil udfase brugen af e-mails over en treårig periode.

Ikke desto mindre er e-mail stadig virksomhedernes foretrukne kommunikationsform.

Det skyldes den lange række af fordele, e-mailen trods alt - i disse instant messaging-tider - stadig besidder:

Alle har en e-mail-adresse. Kommunikationen bliver gemt. E-mails kan arkiveres centralt, og det er muligt at gemme gamle svar og videresendelser på en brugbar måde.

Det kompenserer for, at e-mailen er realtiv langsom, og at man ikke ved præcis, hvornår en e-mail bliver modtaget.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere