Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Domænehaj gaflede 15.000 web-domæner på et døgn

Domænespekulant registrerede knap 15.000 domæner i løbet af 24 timer.

Læs også: 

Danske domæner på tvangsauktion for første gang

Danske firmaer presses til køb af overflødige domæner

En ustyrlig lyst til at købe og sælge webdomæner gik i sidste uge amok, da domænespekulanten Mike Mann købte 14.962 web-domæner på et enkelt døgn.

Han startede med at købe 1.822 domæner tirsdag aften, og satte sig på resten om onsdagen, skriver Cnet

"Jeg er bare rigtig grådig," siger Mike Mann til Cnet om sit forehavende med at købe .com-domæner til en lav pris, hvorefter han forsøger at sælge dem videre igen med profit.

71.429 procent profit

Den 45-årige Mike Mann blev domænehaj ved lidt af et tilfælde i slutningen af 1990'erne, hvor han oprettede selskabet Internet Interstate og blandt andet købte domænet Menus.com.

I 1998 blev han til sin store overraskelse tilbudt 25.000 dollar (140.000 kroner i dag) for Menus.com. Dagen efter lå der er et tilbud på 50.000 dollar (282.000 kroner).

"Jeg tænkte ligesom, 'jeg betalte 70 dollar for domænet', og den næste dag gik jeg ind i domæne-branchen," fortæller Mike Mann til Cnet.

Hajerne boltrer sig på nettet

Domænehajerne havde gyldne tider i 1990'erne, hvor selskaber endnu ikke havde den store opmærksomhed på at sikre sig de gode, gyldne internet-domæner.

Samtidig udarbejdede domænespekulanterne også it-systemer, der kunne advisere i det nanosekund, et domænenavn løb ud, og de kunne kaste sig frådende over de nu herreløse domæner.

Et af de mere grelle eksempler på den slags spekulationer var den mystiske Yun Ye, der havde oparbejdet en domæne-portefølje, som han solgte i 2005 til 164 millioner dollar (925 millioner kroner).

Forretningsmodellen med at hamstre .com-domænenavne blev ikke mindre dårlig af, at søgeselskaber som Google og Yahoo gjorde det muligt at polstre sine sider til med betal-per-klik-reklamer, hvilket øgede salget af domæner. 

Tjener 2,25 mio. kroner om måneden

Mike Mann har undervejs i sit virke som domænespekulant stået bag et patent, som han siden har solgt til NameMedia, der specialiseret sig i at høste domæner. Patentet gik ud på at udvikle en domæne-anbefalingsmekanisme, der også kunne registrere domænenavne.

Siden røg han af konkurrencemæssige grunde ud af domænemarkedet i fire år, hvorefter han fik comeback i branchen for to år siden.

300 domænenavne om dagen

I de seneste par år har han så i gennemsnit registreret 300 domænenavne om dagen, som så bliver solgt videre igennem hans selskab DomainMarket.com.

Han fortæller til Cnet, at den forretning indbringer omkring 400.000 dollar (2,25 millioner kroner) om måneden på trods af, at domænemarkedet også har været præget af finanskrisen og fået selskaber til at leve med alternative endelser som .nu og .coop. 

Medejer af Sex.com

Blandt andet har Mike Mann været medejer af et verdens dyreste domæner, sex.com, på et tidspunkt. Det domæne blev i 2006 solgt for godt 78 millioner kroner.

Nu har han i stedet specialiseret sig i domæner a la CeoHealthClub.com, ChineseFoodCatering.com, BaptistChurchCamp.com og DrugDevelopers.com, som alle er navne, han regner med at score lidt eller meget profit på.

"Der er idioter, der siger, at jeg ikke ved, hvad jeg laver og smider mine penge væk. Spørgsmålet er snarere, om samlineng (på 14.962 domæner, red.) er 100.000 dollar værd. Det vil enhver professionel sige," lyder det fra Mike Mann ifølge Cnet. 

Ikke muligt i Danmark

Hvis en dansk domænespekulant sidder og håber på at få fat i de mange millioner og milliarder dollar, der er i det vilde www-vesten, skal man ikke tænke for meget i det danske top-level domæne, der slutter på dk.

For det er ifølge den danske domænelov paragraf 12, stykke 2 ikke tilladt at hamstre .dk-domæner med henblik på videresalg. 

"Vi ville derfor også reagere på det, når vi opdagede, at én registrant havde registreret 15.000 .dk-domæner på et døgn. Så ville vi kontakte registranten med det samme og høre, hvad vedkommende skulle bruge alle de domæner til," bedyrer direktør Lise Fuhr fra Dansk Internet Forum, der ejer DK Hostmaster, som administrerer omkring 1,1 million .dk-domæner.

Hun fortæller dog, at der i princippet intet er til hinder for at registrere så mange domæner, som man har lyst til, så længe man ikke gør det med profitmaksimering eller ulovligheder som typosquatting for øje. 

Læs også: 

Danske domæner på tvangsauktion for første gang

Danske firmaer presses til køb af overflødige domæner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"
Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.