Bill Gates den mest gavmilde filantrop

Bill Gates er uden sammenligning den mest gavmilde filantrop i USA. Verdens rigeste mand har i de seneste fem år givet halvdelen af sin gigantformue væk til velgørende formål, men har trods alt stadig en slat tilbage.

Verdens rigeste mand, Microsofts Bill Gates, er ikke en gnier. Det viser en ny undersøgelse, som det anset amerikanske tidsskrift Business Week har udarbejdet over de 50 mest gavmilde filantroper i USA.

Den viser, at Bill Gates er den mest gavmilde filantrop i USA for tiden.

Han har nemlig gennem årene foræret næsten halvdelen af sin personlige netto-formue væk til velgørende formål. Og det siger ikke så lidt for verdens rigeste mand.

150 milliarder kroner

Sammenlagt har 48-årige Bill Gates alene over de seneste fem år foræret knap 150 milliarder kroner væk til velgørende formål.

Størstedelen af pengene har han doneret til sin egen fond, "Bill and Melinda Gates Foundation", der især yder bidrag til medicinsk behandling i verdens fattige lande.

Bill Gates står også bag store donationer på flere hundrede millioner kroner til malaria-bekæmpelse i Afrika og HIV-bekæmpelse i Indien.

Bil Gates donerer faktisk flere penge på velgørende formål end de næste 10 filantroper på listen gør tilsammen.

På andenpladsen ligger Intel-stifter Gordon Moore, som har bortdoneret omkring 45 milliarder kroner de seneste fem år.

Også Michael Dell, der står bag Dell Computers, står højt placeret på listen med en sjetteplads. Han har doneret lidt over syv milliarder kroner til især børnevelfærd.

PÅ 13. og 14. pladsen ligger flere folk fra IT-branchen, nemlig henholdsvis Patrick McGovern, der har grundlagt IDG-koncernen, som nærværende medie er en del af, samt Jeffrey Skoll, der engang stod i spidsen for Ebay. De har doneret henholdsvis 2,3 milliarder og 2,2 milliarder kroner til velgørenhed over de seneste fem år.

Relevant link

Business Weeks liste over USA's største filantroper.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere