Artikel top billede

Intel har lanceret de første Ivy Bridge-chip

De første ultrabooks med Intels nye processor-generation er på vej. Se her, hvad de kan.

Computerworld News Service: Intel er klar med tredje generation af processorfamilien Core - med kodenavnet Ivy Bridge - men hele denne første omgang chip er til stationære og bærbare i den dyrere ende af markedet, så ingen af disse 13 processorer med hver fire kerner bliver at finde hverken i mainstream-computere eller de populære ultrabooks.

Det varer dog ikke længe, før også ultrabooks får Ivy Bridge-processorer.

De første ultrabooks med Ivy Bridge forventes at komme på markedet i løbet af den første uge i juni.

Datoen er helt præcist 5. juni, oplyser Scott Pendrey, der er chef for desktopprodukter ved Intel, til Techworld.

På trods af at der vil gå halvanden måned fra præsentation af de første Ivy Bridge-processorer til lanceringen af de første ultrabooks med Ivy Bridge, så rapporterer Techworld, at Intels "egentlige mål for Ivy Bridge-processorerne er ultrabooks."

I lyset af de nye chips største fordele sammenlignet med Sandy Bridge, der er anden generation af Intels Core-processorfamilie, så er jeg tilbøjelig til at være enig i det synspunkt.

Bedre regnekraft

Benchmarks af Ivy Bridge-processoren viser en moderat bedre regnekraft og en generelt forbedret effektivitet, hvilket er vigtigere for brugere af bærbare, da det vil betyde, at batteriets opladning holder længere.

Intels direktør for pc-forretningen, Kirk Saugen, fortæller BBC, at både ydelsen og energieffektiviteten er forbedret med 20 procent i Ivy Bridge sammenlignet med Sandy Bridge.

Den største forbedring - som også er relevant for potentielle købere af ultrabooks og mainstream-bærbare - er dog af den grafiske ydelse.

Til meget intensiv gaming på bærbare (hvis man for eksempel spiller Skyrim eller Crysis 2) har man stadig brug for et særskilt grafikkort, men den imponerende integrerede grafikprocessor i Ivy Bridge kan uden problemer håndtere de fleste opgaver inden for video, spil og grafik.

Intel har for nyligt oplyst, at der er 75 ultrabooks på vej i markedet heriblandt hybrider med touchskærme, og at prisen vil falde væsentligt.

Det forventes dog, at de ultratynde bærbare med chip fra AMD ved navn Trinity vil kunne konkurrere med Intel, både hvad angår grafisk ydelse og prisniveau.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere