Artikel top billede

Helt vildt: Så stort er Zuckerbergs Facebook nu

Her kan du se, hvor vildt stort Facebook efterhånden er blevet. Afgørende milepæl er lige om hjørnet.

Læs også:

Dansker skal udvikle ny søgefunktion til Facebook

Computerworld News Service: Facebook afslørede i denne uge, at selskabet nu kun mangler, at 99 millioner flere brugere tilmelder sig, før det sociale netværk runder en milliard brugere.

Det betyder, at omtrent en syvendedel af verdens befolkning inden længe vil dele fotos, statusopdateringer og så videre med hinanden. Denne nyhed kommer i forbindelse med, at Facebook har ajourført sine oplysninger hos USA's Securities and Exchange Commission som et skridt på vejen mod børsnotering.

Facebook oplyser nu at have 901 millioner månedligt aktive brugere, som hver dag uploader 300 millioner billeder og producerer 3,2 milliarder kommentarer samt tilkendegivelser af at "synes godt om" det ene eller det andet.

Et virtuelt Kina

Facebook-nationen består også af 125 milliarder online-venskaber, der udgøres af under en halv million færre mennesker end den samlede befolkning i Kina.

Der er heller ikke overvældende stor forskel mellem den kinesiske og den "facebookiske" valuta, når de omregnes til kroner og øre. En kinesisk yuan er i dagens kurs 0,89 kroner, mens en Facebook-kredit er fastsat til 0,1 dollar, hvilket i dagens kurs er 0,56 kroner.

Her får du nogle flere sammenligninger mellem gigantiske Facebook og resten af verden.

Facebook versus verden

Facebook versus McDonald's

Selvom McDonald's har serveret mad for milliarder af kunder, så åbner den globale burgerkæde kun sine døre og drive-through-vinduer for lige under 68 millioner mennesker dagligt.

Facebook derimod har en daglig brugerbase, der er næsten otte gange så stor: 526 millioner mennesker.

Facebook versus Afrika

Når Facebook runder en milliard brugere, vil det sociale netværk have næsten lige så mange brugere som den samlede befolkning på hele det afrikanske kontinent.

Det estimeres, at der i alt er 1,03 milliarder mennesker i Afrika.

Facebook versus Kina

Der er næsten lige så mange brugere på Facebook, som der er mobil-abonnenter i Kina. Kina offentliggjorde i april sidste år, at landet snart havde 900 millioner aktive mobilabonnementer.

Dette tal er siden steget.

Facebook versus Internet Explorer

Facebooks nuværende antal brugere svarer til det samlede antal brugere af Internet Explorer, der ifølge Fox News sidste år var udsat for en sårbarhed i Windows.

Denne fejl i Windows er siden blevet rettet.

Facebook versus sproglig mangfoldighed

Det kan godt være, at Facebook er tæt på at have en milliard månedlige brugere og er tilgængelig i stort set samtlige af verdens lande, men det sociale netværk er en letvægter, når det kommer til sproglig mangfoldighed.

Facebook understøtter over 70 forskellige sprog heriblandt esperanto, latin, internet-slang-skriftsproget leetspeak og tilsyneladende piratsprog.

Men i Papua New Guinea, der har en befolkning på det beskedne antal af godt seks millioner mennesker, tales der ifølge CIA World Factbook over 860 oprindelige sprog.

Den gennemsnitlige Facebook-bruger fra USA bruger ifølge en rapport af markedsanalysefirmaet Nielsen næsten syv timer om måneden på det sociale netværk.

Det er sjovt nok cirka lige så lang tid, det tager at forstå Facebooks privatlivsindstillinger.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Dansker skal udvikle ny søgefunktion til Facebook
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere