Artikel top billede

Forsker: Det kan vi alle lære af CSC-konflikten

CSC-konflikten bør give mange danske it-ansatte et andet syn på nogle helt centrale problemstillinger, mener forsker.

Læs også: Derfor er CSC-konflikten en nedtur for alle parter.

Adjunkt Anna Ilsøe fra Sociologisk Institut på Københavns Universitet har i månedsvis forsket i CSC-konflikten og mener, at vi alle kan lære af den.

For det første er den tid, hvor alle it-folk per automatik kan opfatte sig selv som uundværlige, og dermed forlange særlige løn- og arbejdsvilkår, forbi, mener hun.

"Med globaliseringen er flere og flere it-arbejdspladser under pres. Omvendt er der fortsat nogle særlige it-specialister i Danmark, der er i høj kurs," siger Anna Ilsøe.

Ergo, er billedet blevet markant mere broget, end det var bare få år tilbage, vurderer adjunkten.

Nogle specialiserede jobfunktioner, som man få år tilbage troede, var umulige at flytte ud, outsources i dag.

Mere nuanceret syn på it-arbejdspladser

Omvendt henter man i dag i stigende grad andre mindre specialiserede jobfunktioner hjem igen, fordi danske medarbejderes selvstændighed spiller en afgørende rolle for kvaliteten, peger hun på.

CSC-konflikten endte netop i en stor konflikt, fordi opfattelserne og parterne var så langt fra hinanden.

"Derfor skal vi altså alle tænke lidt mere nuanceret omkring it-arbejdspladser i Danmark, hvor nogle altså fortsat kan have høj markedsværdi, mens andre er under pres fra konkurrencen fra udlandet," mener Anna Ilsøe.

Du kan læse hele Anna Ilsøe redegørelse om konflikten her.

Læs også: Derfor er CSC-konflikten en nedtur for alle parter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere