Artikel top billede

Derfor kan Google Drive blive Googles trumf

Med det nye Google Drive får Google en afgørende trumf på hånden, mener analytiker.

Læs også:

Officielt: Her er det nye Google Drev

Google Drive: Så vide rettigheder skal afgive til Google

Microsoft booster gratis-tjenesten SkyDrive

Google netop lancerede Google Drive kan ende i noget rigtig stort.

Det skriver Forrester-analytiker Rob Koplowitz i et blogindlæg, hvor han giver sit bud på, hvorfor det at kunne opbevare, dele og synkronisere indhold skulle være noget specielt, bare fordi det nu er en tjeneste fra Google.

"Indtil nu har Google adresseret virksomhederne ved at forsøge at erstatte to af de mest grundfæstede applikationer, email og kontorpakke."

"Google forsøgte basalt set, indtil Drive, at flytte noget ret så tungt. Det marked, de henvendte sig til, var små virksomheder (nogle af dem har og vil vokse sig store) og virkelig fremadskuende organisationer, der var villige til ret dramatiske forandringer. Store, ikke-risikovillige
selskaber. Nej, ikke ret meget."

"Så kom Google Drive. Indholds-storage er centrum i en større omvæltning," lyder det fra Rob Koplowitz.

Her er muligheder for Drive

Forrester-analytikeren peger på tre indikatorer for, at Google Drive kan udvikle sig til andet og mere end blot endnu en Google-tjeneste.

For det første er Dropbox en tjeneste, der allerede anvendes af mange medarbejdere, selvom det ikke er noget it-afdelingen er med på. Hvis man vil forbyde Dropbox, skal man have et alternativ.

For det andet er behovet for at kunne tilgå og samarbejde om indhold fra forskellige steder og enheder stigende.

For det tredje investeres der i disse år massivt i content management-systemer som eksempelvis Sharepoint fra Microsoft.

Forrester-analytikeren peger på, at Drive måske netop kan tilbyde de her ting.

"De (Google, red.) kan også blive it-afdelingens favorit, fordi de giver brugerne noget, de virkelig ønsker, og giver værdi. De kan også lægge et regulært pris-pres på markedet. Og ja, de kan virkelig tilføje unik værdi til indhold i form af de søgninger, som de klarer så godt," skriver Rob Koplowitz.

Læs også:

Officielt: Her er det nye Google Drev

Google Drive: Så vide rettigheder skal afgive til Google

Microsoft booster gratis-tjenesten SkyDrive
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere