Artikel top billede

Google lukker og slukker for storslået web-tjeneste

Google trækker definitivt stikket til en af de mest omtalte tjenester fra selskabet nogensinde.

Læs også:

Her er fordelene og ulemperne ved Google Wave

Googles forskningsdirektør: Man skal turde
fejle

Det er ikke nogen fiasko!

Budskabet har man hørt ikke så få gange fra Googles side, siden det kom frem, at Google Wave skulle aflives.

Forklaringen fra Googles side er, at Wave ikke skal leve som en selstændig tjeneste, men at teknologierne i stedet skal videreføres i andre af selskabets tjenester, eksempelvis Gmail og Google Docs.

Det ændrer imidlertid ikke ved, at Wave netop i går fik det endelige dødsstød af Google.

Hvis man i dag går ind på siden google.com/wave, mødes man af denne besked: "Status of Google Wave"

Det fremgår, at Google Wave siden den 31. januar ikke har kunne modtage opdateringer fra brugerne, og at man i går indledte "trin to."

"Her vil alle Google Wave-serverne blive lukket ned, og du vil ikke længere kunne tilgå dine waves. Sørg for at eksportere alle waves, du ønsker at gemme, før det tidspunkt."

Det sidste er altså allerede for sent nu, og Google Wave eksisterer således ikke længere på internettet, men må i stedet se sig henvist til web-historiebøgerne.

Store ambitioner bag Wave

Google Wave-tjenesten blev i foråret 2009 præsenteret som e-mailens afløser og det helt store bud på fremtidens måde at kommunikere på online.

Men selvom det rent teknisk så lækkert ud, da udviklerne bag Wave - ikke mindst de danske Google-brødre Jens og Lars Eilstrup Rasmussen - præsenterede de mange smarte og nyskabende Wave-features, så blev det aldrig rigtig nogen succes for Google.

I første omgang var det anmeldelserne af Wave, der var noget negative, og siden måtte Google sande, at der simpelthen ikke var nok brugere, der kunne se ideen med Wave.

Det fik kort tid efter søgegiganten til at skrotte Wave - en beslutning, der altså nu er effektueret.

Læs også:

Her er fordelene og ulemperne ved Google Wave

Googles forskningsdirektør: Man skal turde fejle
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere