Artikel top billede

Så nemt er det at finde Skype-brugeres IP-adresser

Hackere og andre har nemt ved at finde både interne og eksterne IP-adresser på Skype-brugere.

Allerede i oktober sidste år kunne forskere demonstrere at det er meget nemt at finde IP-adresser for Skype-brugere.

Et forskningspapir beskrev dengang, hvordan IP-adressen kan aflures og bruges til at følge brugerens aktivitet på BitTorrent.

Nu har hackeren Zhovner oprettet en webside, hvor man både kan se Skype-brugernes eksterne og interne IP-adresser.

Man behøver blot indtaste Skype-navnet for at finde IP-adresserne for den pågældende bruger.

Skype bruger et peer-to-peer netværk til at formidle internet-telefonopkald - og det kræver, at man kender brugernes eksterne IP-adresser.

Men det er uklart, hvorfor systemet også prisgiver interne adresser.

Nemt at finde lokation

Hvis man kender IP-adressen kan man typisk finde frem til brugerens lokation med en rimelig nøjagtighed.

Zhovner bruger specielle Python-scripts, som også kan hentes direkte hos Github.

Hackeren fortæller at hans Skype-konto blev spærret og en debattråd om emnet slettet, efter at han havde gjort opmærksom på problemet.

Internet-tjenesten skype-ip-finder.tk har været offline i perioder, men er nu online igen.

Det ser ud til, at Skype har forsøgt at lukke den. På et tidspunkt blev brugerne mødt med beskeden "LOL, Skype killed us".

Denne blog fortæller mere om, hvordan man finder frem til brugernes IP-adresser.

Det kræver en lettere manipuleret Skype-version, men det er ikke nødvendigt at tage kontakt med brugeren.

Det skulle også fungere, selvom brugeren ikke er logget ind på Skype eller har indstillet sin konto, så den kun accepterer indkommende kald fra personer i deres kontaktliste.

I oktober fortalte forskerne at de har udviklet et særligt stykke software, der sender specielle datapakker til Skype-brugeren og dermed foretager et "stille" opkald, som brugeren ikke opdager. Programmet bruger de datapakker der sendes tilbage til at finde frem til ip-adressen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.