Artikel top billede

På trods af udbygning: Dit datacenter er for klejnt

De store virksomheders behov for storage- og beregningsressourcer presser datacentrene i knæ.

Computerworld News Service: Mange store virksomheder har svært ved at sørge for, at deres datacentre kan opfylde efterspørgslen, oplyser analysehuset IDC.

Chris Ingle, der er associate vice president hos IDC, fortæller til Computerworlds søstermedie i Storbritannien, at selvom erhvervslivet har haft "travlt" med at bygge datacentre, så "er der stadig en større efterspørgsel end udbud."

En del af udfordringen skyldes ifølge Ingle den høje vækst inden for cloud computing samt visse datacentres for lave udnyttelsesgrad.

Sæt farten ned

"For at reducere efterspørgslen må man sætte farten ned for projekterne i en virksomhed, hvilket organisationerne desværre er nødt til at gøre, når der er krise, selv om det selvfølgelig ikke er populært," siger han.

Det tager ofte halvandet år at etablere og igangsætte et datacenter, men "containere er en hurtigere måde at gøre det på," fortæller han.

Herudover anbefaler Ingle, at man overvejer en hyppigere brug af ekstern kapacitet.

"Co-location og hosting-projekter i den offentlige cloud er et andet alternativ, som giver mening for visse organisationer."

Han tilføjer dog: "Også co-location-centre har travlt med at udvide med mere plads, så det er muligt, at det på længere sigt ikke kan betale sig."

Herudover er der hos mange virksomheder brug for, at man udnytter de eksisterende ressourcer bedre, vurderer han.

Virtualisering og konsolidering holder

"Øget virtualisering og konsolidering af systemerne er typisk det umiddelbart mest effektive, man kan gøre, selvom mange selskaber allerede er godt i gang på dette område. Nye løsninger til strøm og køling og især bedre overvågning kan hjælpe til at reducere strømforbruget."

"Mange datacentre er vokset trinvist, så at kigge på fordelingen af udstyret er ofte en rimelig hurtig måde at gøre noget ved sagen."

Erhvervslivet står dog ifølge Ingle også overfor andre udfordringer i forhold til deres datacentre. Der er også høje udgifter til de fysiske anlæg "især for virksomheder, der har brug for at placere dem i eller i nærheden af London," fremhæver han.

"Elforsyningen er også mangelfuld," påpeger han. "Det vil muligvis blive bedre efter De olympiske lege, men det vil alligevel stadig være en udfordring."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere