Artikel top billede

På trods af udbygning: Dit datacenter er for klejnt

De store virksomheders behov for storage- og beregningsressourcer presser datacentrene i knæ.

Computerworld News Service: Mange store virksomheder har svært ved at sørge for, at deres datacentre kan opfylde efterspørgslen, oplyser analysehuset IDC.

Chris Ingle, der er associate vice president hos IDC, fortæller til Computerworlds søstermedie i Storbritannien, at selvom erhvervslivet har haft "travlt" med at bygge datacentre, så "er der stadig en større efterspørgsel end udbud."

En del af udfordringen skyldes ifølge Ingle den høje vækst inden for cloud computing samt visse datacentres for lave udnyttelsesgrad.

Sæt farten ned

"For at reducere efterspørgslen må man sætte farten ned for projekterne i en virksomhed, hvilket organisationerne desværre er nødt til at gøre, når der er krise, selv om det selvfølgelig ikke er populært," siger han.

Det tager ofte halvandet år at etablere og igangsætte et datacenter, men "containere er en hurtigere måde at gøre det på," fortæller han.

Herudover anbefaler Ingle, at man overvejer en hyppigere brug af ekstern kapacitet.

"Co-location og hosting-projekter i den offentlige cloud er et andet alternativ, som giver mening for visse organisationer."

Han tilføjer dog: "Også co-location-centre har travlt med at udvide med mere plads, så det er muligt, at det på længere sigt ikke kan betale sig."

Herudover er der hos mange virksomheder brug for, at man udnytter de eksisterende ressourcer bedre, vurderer han.

Virtualisering og konsolidering holder

"Øget virtualisering og konsolidering af systemerne er typisk det umiddelbart mest effektive, man kan gøre, selvom mange selskaber allerede er godt i gang på dette område. Nye løsninger til strøm og køling og især bedre overvågning kan hjælpe til at reducere strømforbruget."

"Mange datacentre er vokset trinvist, så at kigge på fordelingen af udstyret er ofte en rimelig hurtig måde at gøre noget ved sagen."

Erhvervslivet står dog ifølge Ingle også overfor andre udfordringer i forhold til deres datacentre. Der er også høje udgifter til de fysiske anlæg "især for virksomheder, der har brug for at placere dem i eller i nærheden af London," fremhæver han.

"Elforsyningen er også mangelfuld," påpeger han. "Det vil muligvis blive bedre efter De olympiske lege, men det vil alligevel stadig være en udfordring."

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere