Artikel top billede

Her er dommen over HTC's top-smartphone: One X

Efter et år med katastrofale fald i omsætning og markedsandele, modtager HTC nu anmeldernes domme over den nye top-smartphone, One X.

Læs også:

Sådan vil HTC få dig til at vælge en HTC-telefon

Sådan vil Nokia og HTC i fællesskab dræbe Nokia

HTC sadler om: Slut med mange modeller

Det seneste år har ikke været det sjoveste for taiwanske HTC.

Regnskabstal for første kvartal 2012 viste for nylig et fald i omsætningen på næsten 35 procent i forhold til samme periode året før og et fald i indtjeningen med hele 70 procent.

Analysefirmaet IDC frigav i går nye tal for udviklingen på smartphone-markedet, og også her har HTC noget at bekymre sig om. Fra første kvartal 2011 til første kvartal i år faldt HTC's globale smartphone-markedsandel med hele 23,3 procent ifølge IDC.

Kilde: IDC

Med en nuværende markedsandel på 4,8 procent er HTC den mindste i gruppen af store smartphone-producenter, der i IDC-opgørelsen tæller Samsung, Apple, Nokia Research in Motion og altså HTC.

"HTC's problemer på US-markedet påvirkede endnu engang den overordnede performance negativt," skriver IDC.

"Men den relativt stærke præstation i Asia/Pacific betød, at firmaet kunne fastholde sin position blandt de de fem største smartphone-leverandører. Firmaets fremtidige succes afhænger i høj grad af dets One X og S-produkter," lyder vurderingen fra IDC.

I skyggen af Samsung og Apple

Det er netop HTC One-serien, der skal sikre selskabets vækst i den kommende tid.

Siden HTC blev stiftet i 1997, har selskabet haft en fremtrædende position på markedet for avancerede mobiltelefoner, lommecomputere og smartphones.

Men ikke mindst selskaber som Samsung og Apple har i de senere år domineret scenen så meget, at HTC er kommet til at stå lidt i skyggen

Om en ny top-model som One X kan ændre det, er endnu for tidligt at sige, men HTC kan uanset hvad glæde sig over, at mobil-anmelderne tildeler produktet flotte karakterer.

Du kan om kort tid læse vores egen, grundige anmeldelse af HTC One X, men indtil da giver vi dig her overblikket over de forskellige teknologi-mediers domme over HTC One X.

Her er dommen over HTC One X

Amerikanske Cnet giver HTC One X fire ud af fem stjerner og roser blandet HTC for den gode 4,7 tommer skærm, et godt kamera og Sense 4-brugergrænsefladen.

På den negative side bemærkes, at batteriet ikke kan skiftes ud, og at der ikke er plads til et SD-kort.

Hos britiske ZDNet får One X karakteren otte ud af ti.

"HTC's flagskib One X er en stor, men alligevel stilfuld telefon med en fantastisk 4,7 tommer skærm. Dens banebrydende specifikationer med en quad-core CPU vil appellere til super-brugere, men fraværet af storage, der kan udvides, og en ringe batteritid er skuffende," lyder dommen.

Vores kolleger på amerikanske PCWorld giver HTC One X karakteren fire ud af fem, og Engadget kalder den "a masterpiece of an Android device."

Også Techradar er stort set oppe i en topkarakter med 4,5 ud af fem mulige.

"Kort sagt: Rivalerne må hellere tage sig sammen i 2012, hvis de vil hindre, at HTC sparker gang i en genoplivelse af det populære smartphone-brand"

Se Techradars anmeldelse her:

Læs også:

Sådan vil HTC få dig til at vælge en HTC-telefon

Sådan vil Nokia og HTC i fællesskab dræbe Nokia

HTC sadler om: Slut med mange modeller
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.