Artikel top billede

Her er dommen over HTC's top-smartphone: One X

Efter et år med katastrofale fald i omsætning og markedsandele, modtager HTC nu anmeldernes domme over den nye top-smartphone, One X.

Læs også:

Sådan vil HTC få dig til at vælge en HTC-telefon

Sådan vil Nokia og HTC i fællesskab dræbe Nokia

HTC sadler om: Slut med mange modeller

Det seneste år har ikke været det sjoveste for taiwanske HTC.

Regnskabstal for første kvartal 2012 viste for nylig et fald i omsætningen på næsten 35 procent i forhold til samme periode året før og et fald i indtjeningen med hele 70 procent.

Analysefirmaet IDC frigav i går nye tal for udviklingen på smartphone-markedet, og også her har HTC noget at bekymre sig om. Fra første kvartal 2011 til første kvartal i år faldt HTC's globale smartphone-markedsandel med hele 23,3 procent ifølge IDC.

Kilde: IDC

Med en nuværende markedsandel på 4,8 procent er HTC den mindste i gruppen af store smartphone-producenter, der i IDC-opgørelsen tæller Samsung, Apple, Nokia Research in Motion og altså HTC.

"HTC's problemer på US-markedet påvirkede endnu engang den overordnede performance negativt," skriver IDC.

"Men den relativt stærke præstation i Asia/Pacific betød, at firmaet kunne fastholde sin position blandt de de fem største smartphone-leverandører. Firmaets fremtidige succes afhænger i høj grad af dets One X og S-produkter," lyder vurderingen fra IDC.

I skyggen af Samsung og Apple

Det er netop HTC One-serien, der skal sikre selskabets vækst i den kommende tid.

Siden HTC blev stiftet i 1997, har selskabet haft en fremtrædende position på markedet for avancerede mobiltelefoner, lommecomputere og smartphones.

Men ikke mindst selskaber som Samsung og Apple har i de senere år domineret scenen så meget, at HTC er kommet til at stå lidt i skyggen

Om en ny top-model som One X kan ændre det, er endnu for tidligt at sige, men HTC kan uanset hvad glæde sig over, at mobil-anmelderne tildeler produktet flotte karakterer.

Du kan om kort tid læse vores egen, grundige anmeldelse af HTC One X, men indtil da giver vi dig her overblikket over de forskellige teknologi-mediers domme over HTC One X.

Her er dommen over HTC One X

Amerikanske Cnet giver HTC One X fire ud af fem stjerner og roser blandet HTC for den gode 4,7 tommer skærm, et godt kamera og Sense 4-brugergrænsefladen.

På den negative side bemærkes, at batteriet ikke kan skiftes ud, og at der ikke er plads til et SD-kort.

Hos britiske ZDNet får One X karakteren otte ud af ti.

"HTC's flagskib One X er en stor, men alligevel stilfuld telefon med en fantastisk 4,7 tommer skærm. Dens banebrydende specifikationer med en quad-core CPU vil appellere til super-brugere, men fraværet af storage, der kan udvides, og en ringe batteritid er skuffende," lyder dommen.

Vores kolleger på amerikanske PCWorld giver HTC One X karakteren fire ud af fem, og Engadget kalder den "a masterpiece of an Android device."

Også Techradar er stort set oppe i en topkarakter med 4,5 ud af fem mulige.

"Kort sagt: Rivalerne må hellere tage sig sammen i 2012, hvis de vil hindre, at HTC sparker gang i en genoplivelse af det populære smartphone-brand"

Se Techradars anmeldelse her:

Læs også:

Sådan vil HTC få dig til at vælge en HTC-telefon

Sådan vil Nokia og HTC i fællesskab dræbe Nokia

HTC sadler om: Slut med mange modeller




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere