Artikel top billede

Nokias Stephen Elop driller HTC's Peter Chou ved at tage et billede af ham med Nokias 41 megapixels-smartphone. I midten ses Dennis Crowley, administrerende direktør i foursquare.

Sådan vil Nokia og HTC i fællesskab dræbe iPhone

Mobile World Congress: Nokias Stephen Elop og HTC's Peter Chou giver deres bud på de optimale smartphones, der kan slå konkurrenter som Apple og Samsung.

Læs også:

Galleri: Se de allernyeste mobil-gadgets

Google-ikon: Sådan ser it-fremtiden ud

Det kan til tider være svært at finde ud af, hvem der er venner og fjender i teleindustrien.

Det var det også, da de administrerende direktører for Nokia og HTC onsdag morgen holdt en fælles keynote ved Mobile World Congress.

Nokia har sin hardware, der konkurrerer mod HTC's hardware - og Windows Phone, som konkurrerer med Android, HTC's primære platform.

Men HTC har også Windows som platform, og dermed har selskaberne samtidig fælles interesser - ligesom de også har en klar interesse i at så tvivl om Apples iPhone eller Samsungs mange Android-succeser.

"Apple fremtvang økosystem-tilgangen ved at lave et komplet design. Men de tog Apple-tilgangen med et meget lukket system. Det vacuum så Google og udnyttede det med et meget åbent system," forklarede Stephen Elop fra scenen.

"Vi indså, at vi måtte ændre vores strategi, at der var plads til et tredje økosystem og indgik et partnerskab med Microsoft."

Peter Chou, administrerende direktør i HTC, brugte sin tale tid på at fortælle om blandt andet HTC Sense, der er det interface, HTC putter oven på Android-platformen.

Hvordan har HTC det med Nokia/Microsoft?

Samtidig bakkede han dog også om Windows Phone som platform.

"Selvfølge er Windows faldet lidt af på den de seneste år, men tilfredsheden med Windows Phone er meget høj, selvom udbredelsen går lidt langsom."

"Nokia og HTC har en fælles interesse i det her. Jeg tror på, at det nok skal blive et stærkt økosystem," sagde Peter Chou.

"Hvordan påvirker Microsofts og Nokias partnerskab jeres syn på Windows Phone?" ville ordstyreren vide.

"HTC er ikke et closed minded selskab. Nokia har en masse styrke, og vi tror på, at vi kan drage nytte af hinanden," lød svaret.

Sådan skal telefonerne designes

Både Nokia og HTC markedsfører i øjeblikket smartphone-topmodeller på de samme features, eksempelvis nye kamera-teknologier, og dermed er selskaberne også i direkte konkurrence.

Alligevel kunne de to topchefer hurtigt blive enige om de grundliggende design-principper, der bør være til stede, hvis et smartphone-produkt skal have succes.

"Når folk taler om design, tænker de fleste folk på hardware og komponenter. Hardware er også en meget vigtig del af HTC, men design er også at få tingene til at fungere. Godt design handler om håndværk og om at gå op i de små detaljer," sagde Peter Chou.

Stephen Elop,administrerende direktør i Nokia, lagde vægt på, at telefonerne skal designes forskelligt til forskellige markeder, så der er et produkt til ethvert behov.

"Vi tror på, at verden vil gå den lokale vej. Vi tror på, at folk vil have lokale oplevelser," forklarede han og beskrev, hvordan eksempelvis machine-to-machine-teknologier vinder frem i udviklingslandene.

"Den primære driver er muligheden for at dele direkte fra en enhed til en anden."

Ingen vil gætte på Windows Phone-fremtiden

Både Stephen Elop og Peter Chou afviste i øvrigt at svare direkte på spørgsmålet om, hvor stor en markedsandel Windows Phone skal have, før man kan betegne platformen som en succes.

"Vi begynder helt fra bunden af med Windows Phone, og vi oplever vækst hver eneste dag," var det nærmeste, man kom et svar fra Stephen Elop.

I Gartners opgørelse over det smartphone-styresystemernes udbredelse i fjerde kvartal 2011, lå Microsoft på en sidsteplads med blot 1,9 procent.

Det er et klart fald i forhold til sidste år, hvor markedsandelen for Microsofts vedkommende var på 3,4 procent i fjerde kvartal.

Læs også:

Galleri: Se de allernyeste mobil-gadgets

Google-ikon: Sådan ser it-fremtiden ud




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere