Artikel top billede

Under en opdatering på Jobnet, gik mailsystemet til de arbejdsløse ned.

Arbejdsløse mister jobtilbud efter it-koks

Flere arbejdsløse har været uden jobtilbud i mail-bakken, efter en opdatering sendte Jobnets jobagenter i sort.

Læs også: 

Ukendt fejl sender Jobnet i sort

Jobnet-sag havner på it-ministerens bord

En opdatering den 23. april i Arbejdsmarkedsstyrelsens Jobnet har blandt andet betydet, at Jobnets mail-service med jobtilbud har været sat ud af spil indtil i går eftermiddags.

Opdateringen bevirkede, at flere arbejdsløse i en god uges tid ikke har modtaget jobtilbud på mails, som de ellers har været vant til med deres udvalgte søgekriterier for et job.

"For mig betød de manglende mails, at jeg ikke tjekkede Jobnets side på daglig basis, hvilket jeg ellers plejer at gøre," fortæller den jobsøgende Ditte Andersen til Computerworld.

Flere andre jobsøgende, som Computerworld har været i kontakt med, kan diske op med lignende historier.

Nedprioriterede nedbruddet

It-koordinator Flemming Jensen fra Arbejdsmarkedsstyrelsen fortæller, at opdateringen af Jobnet har betydet, at udsendelse af mails med link til jobannoncer er blevet ramt, men at selve jobagenten med link til jobannoncerne - ligesom jobannoncerne selv - fortsat har været tilgængelige på Jobnet.

"Nedbruddet blev registreret som en sporadisk fejl, og det er måske derfor, at vi ikke tog det så alvorligt til at starte med og derefter nedprioriterede fejlen i forhold til andre opgaver," siger Flemming Jensen.

Han kan ikke oplyse, hvor bredt den manglende mailudsendelse har ramt, men efter en patch til Jobnet, kom mail op at køre igen den 1. maj, og udsendelserne af mails fungerer nu.

Manglende info på nettet

Efter en uge med manglende jobforslag i mail-indbakken er Jobnets supportere blevet ringet op en del gange af arbejdsløse, der ikke har kunnet forstå, hvor deres daglige job-tilbud er blevet af.

Alligevel har Arbejdsmarkedsstyrelsen ikke valgt at bringe informationer på nettet omkring de manglende job-agenter.

Det bliver beklaget i kølvandet på nedbruddet.

"Den tekniske vurdering var først, at det var en sporadisk fejl. Set i bakspejlet burde vi have lagt en nyhed på om det. Der ligger ikke noget bevidst i, at vi ikke har annonceret det på Jobnet. Det handler simpelthen om, at der i det konkrete tilfælde ikke har været tilstrækkeligt fokus på kommunikation," forklarer kontorchef Birte Iversen fra Arbejdsmarkedsstyrelsen i en mail til Computerworld.

Jobnet har for godt år siden tidligere været ramt af forskellige it-nedbrud, som du kan læse mere om her.

Læs også: 

Ukendt fejl sender Jobnet i sort

Jobnet-sag havner på it-ministerens bord




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere