Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Under en opdatering på Jobnet, gik mailsystemet til de arbejdsløse ned.

Arbejdsløse mister jobtilbud efter it-koks

Flere arbejdsløse har været uden jobtilbud i mail-bakken, efter en opdatering sendte Jobnets jobagenter i sort.

Læs også: 

Ukendt fejl sender Jobnet i sort

Jobnet-sag havner på it-ministerens bord

En opdatering den 23. april i Arbejdsmarkedsstyrelsens Jobnet har blandt andet betydet, at Jobnets mail-service med jobtilbud har været sat ud af spil indtil i går eftermiddags.

Opdateringen bevirkede, at flere arbejdsløse i en god uges tid ikke har modtaget jobtilbud på mails, som de ellers har været vant til med deres udvalgte søgekriterier for et job.

"For mig betød de manglende mails, at jeg ikke tjekkede Jobnets side på daglig basis, hvilket jeg ellers plejer at gøre," fortæller den jobsøgende Ditte Andersen til Computerworld.

Flere andre jobsøgende, som Computerworld har været i kontakt med, kan diske op med lignende historier.

Nedprioriterede nedbruddet

It-koordinator Flemming Jensen fra Arbejdsmarkedsstyrelsen fortæller, at opdateringen af Jobnet har betydet, at udsendelse af mails med link til jobannoncer er blevet ramt, men at selve jobagenten med link til jobannoncerne - ligesom jobannoncerne selv - fortsat har været tilgængelige på Jobnet.

"Nedbruddet blev registreret som en sporadisk fejl, og det er måske derfor, at vi ikke tog det så alvorligt til at starte med og derefter nedprioriterede fejlen i forhold til andre opgaver," siger Flemming Jensen.

Han kan ikke oplyse, hvor bredt den manglende mailudsendelse har ramt, men efter en patch til Jobnet, kom mail op at køre igen den 1. maj, og udsendelserne af mails fungerer nu.

Manglende info på nettet

Efter en uge med manglende jobforslag i mail-indbakken er Jobnets supportere blevet ringet op en del gange af arbejdsløse, der ikke har kunnet forstå, hvor deres daglige job-tilbud er blevet af.

Alligevel har Arbejdsmarkedsstyrelsen ikke valgt at bringe informationer på nettet omkring de manglende job-agenter.

Det bliver beklaget i kølvandet på nedbruddet.

"Den tekniske vurdering var først, at det var en sporadisk fejl. Set i bakspejlet burde vi have lagt en nyhed på om det. Der ligger ikke noget bevidst i, at vi ikke har annonceret det på Jobnet. Det handler simpelthen om, at der i det konkrete tilfælde ikke har været tilstrækkeligt fokus på kommunikation," forklarer kontorchef Birte Iversen fra Arbejdsmarkedsstyrelsen i en mail til Computerworld.

Jobnet har for godt år siden tidligere været ramt af forskellige it-nedbrud, som du kan læse mere om her.

Læs også: 

Ukendt fejl sender Jobnet i sort

Jobnet-sag havner på it-ministerens bord
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.