Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Ukendt fejl sender Jobnet i sort

Arbejdsmarkedsstyrelsen kender stadig ikke årsagen til, at en planlagt opgradering gik helt galt og sendte Jobnet i sort. Teorien er en programmerings- eller konfigurationsfejl.

Læs også: Jobnet i sort - sådan rammes de arbejdsløse

Arbejdsmarkedsstyrelsen arbejder i øjeblikket på højtryk for at finde årsagen til, at Jobnet er i sort
 
Det siger Flemming Jensen, der er it-koordinator hos Arbejdsmarkedsstyrelsen. Han tilføjer, at mistanken retter sig imod fejl i programmeringen eller konfigutaionen.  

Styrelsen gennemførte fra fredag klokken 16.00 en planlagt opgradering af systemet, som blandt andet skal tilføje en række funktionaliteter til det store it-system.

Arbejdet, der er foregået weekenden igennem, viste sig dog mandag morgen at give problemer, da trykket på hjemmesiden steg.
 
"Det er nogle søgninger i forhold til job i Jobnet, der giver nogle problemer og åbenbart meget lange svartider," siger Flemming Jensen.
 
Han fortæller, at weekendens arbejde intet havde at gøre med at sidste uges problemer, hvor brugerne af Jobnet kunne se andres personlige oplysninger.

Det er møgirriterende

Leverandørerne af systemet er blandt andre Systematic og Knowledge Cube. Flemming Jensen fortæller, at Arbejdsmarkedsstyrelsen har folk til at arbejde på fejlretning fra flere af leverandørerne.
 
Et optimistisk bud på, hvornår problemet er løst, er ifølge it-koordinatoren "et par timer", men han henviser til, at det ikke altid er nemt at finde fejl i it-systemer.
 
"Selvom det er møgirriterende, er det jo ikke usædvanligt at man oplever denne type problemer. Det ærgerlige er, at vi først opdager problemets omfang her til morgen," siger han.

Nye funktioner

Flemming Jensen fortæller desuden, at den nyeste opgradering indeholder mange nye ting for brugerne.

"Det er et shine-up af hele cv-banken og ekstra funktionalitet i forhold til de ledige job. Det er specielt de ledige job, der giver problemer i forhold til vores søgning i øjeblikket," siger Flemming Jensen.
 
Arbejdet med opgraderingen forløb ifølge Flemming Jensen planmæssigt frem til lørdag aften, hvor Arbejdsmarkedsstyrelsen mente, at tingene var på plads.
 
Men da medarbejderne kontrollerede systemet søndag, var der noget, som ikke opførte sig som forventet. Det er dog ikke af et omfang, som gør styrelsen "rigtigt nervøse," fortæller it-koordinatoren.
 
"Det accelererer her til morgen, da der begynder at komme trafik," siger Flemming Jensen.

Note: Efter offentliggørelsen af denne artikel har Flemming Jensen oplyst, at Knowledge Cube ikke som først oplyst er leverandør til Jobnet, men til Arbejdsmarkedsstyrelsens arbejdsmarkedsportal, som er et andet system. Han beklager fejlen.

Læs også:
Loggede ind på Jobnet og fik anden persons data

Jobnet efter lækage: Vi har ikke oplevet data-kiks før

Jobnet-sag havner på it-ministerens bord




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere