Artikel top billede

Så stor en millionformue har Kunøe hevet ud af Atea

I løbet af de sidste tre år har den danske it-rigmand Ib Kunøe hevet enorme beløb ud af Atea.

For bestyrelsesformand og hovedaktionær Ib Kunøe har det været en særdeles pæn forretning at eje aktier i Atea de sidste tre år.

Ikke alene gav 2011 et pænt overskud.

På den netop overståede generalforsamling vedtog Atea at give et udbytte på fem norske kroner pr. aktie for regnskabsåret 2011.

Hvis man regner tilbage på Ib Kunøes ejerandel  betyder det, at Ib Kunøe og de selskaber, han kontrollerer, kunne hæve et udbytte på  knap 145 millioner norske kroner.

På sidste års generalforsamling blev der udbetalt udbytte for regnskabsåret 2010. Den gang blev der udbetalt to norske kroner pr. aktie. For Ib Kunøe og de selskaber, han kontrollerer, betød det en udbetaling på knap 60 millioner norske kroner.
 
Også for regnskabåret 2009 blev der udbetalt udbytte for Atea. Dengang endte udbyttet på 1,25 norske kroner pr. aktie.  For Ib Kunøes portefølje betød det en udbetaling på knap 35 millioner kroner.

I alt har Ib Kunøe og de selskaber, han kontrollerer, fået udbetalt knap 240 millioner norske kroner over de sidste tre år.

Hvis man omregner beløbene til danske kroner med udgangspunkt i den dansk/norske vekselkurs omkring april, hvor generalforsamlingerne har ligget, så giver det løseligt anslået en udbetaling på godt 230 millioner danske kroner over de sidste tre år.

Dagens markedsværdi af Atea er knap seks milliarder norske kroner.

Tallene i denne artikel er beregnet ud fra opgørelser af Ib Kunøes ejerandel omkring de tidspunkter, hvor Atea har udbetalt udbytte. Tallene er behæftet med en vis usikkerhed, da nogle opgørelser kun angiver ejerskab i procent. Det danske tal er beregnet ved hjælp af historiske kurser omkring det tidspunkt, hvor udbyttet er udbetalt.

Læs også: Så mange penge skovler [b]Atea ind i Danmark[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.