Artikel top billede

It-udbud i milliard-klassen ramt af bøvl og forsinkelser

Et i forvejen problem-ramt it-udbud er rendt ind i nye udfordringer.

Læs reaktionen: Her er SKI's forklaring på bøvl med it-udbud.

Et bestemt it-konsulentudbud må for alvor kandidere til Danmarks mest bøvlede.

I hvert fald er SKI's rammeaftale 02.15 omkring it-konsulentydelser blevet ramt af så meget ballade og bøvl, at det efterhånden er svært at hitte rede i.

Og nu er den så gal igen.

Således er der netop blevet udsendt en rettelse, hvor en række forhold omkring open source-teknologier må præciseres.

Og for det ikke skal være nok, er der samtidig røre blandt små og mellemstore it-konsulenthuse, der kritiserer den nye aftales opbygning.

Computerworld har talt med en kilde, der kritiserer SKI for at favorisere de store, mens de små konsulenthuse kommer i klemme.

Til it-mediet Version2 kommer leverancedirektør i Rehfeld, Ditlev Moltke, med en lignende kritik, fordi omsætningen hos leverandørne vægter så meget i kravene i SKI-aftalen.

Kritik afvises

Kritikken bliver dog afvist af SKI, der ikke finder noget galt i den nye aftale.

"På 02.15 og 02.16 er de økonomiske minimumskrav for at anmode om at blive prækvalificeret fem procent soliditet og en virksomhedsomsætning på 7,5 millioner kroner, hvilket er krav som selv forholdsvis små virksomheder kan leve op til," udtaler teamchef i SKI, Morten Pedersen til Version2.dk

Fristen for prækvalifikation til 02.15 er blevet skubbet fra 8. maj til 29. maj 2012.

Læs reaktionen: Her er SKI's forklaring på bøvl med it-udbud.

Ramt af massive forsinkelser

Læs reaktionen: Her er SKI's forklaring på bøvl med it-udbud.

Men det er nærmest reglen frem for undtagelsen omkring 02.15-aftalen, at tidsplaner ændres.

For i februar 2012 måtte SKI ud med den anden forsinkelse på udbuddet.

Dengang meddelte SKI, at materialet om rammeaftalen, der ved sidste forsinkelse blev lovet offentliggjort "medio januar", ikke ville være på plads 1. februar.

"Forsinkelsen skyldes, at vi på baggrund af en dialog med de relevante brancheforeninger har besluttet at justere udbudsdesignet, så den færdige aftale kommer til at passe bedst muligt til den måde, markedet for it-konsulenter fungerer på, og samtidig sikrer den juridiske holdbarhed," udtalte SKI's chef for udbud af it- og teleaftaler, Morten Pedersen, til Computerworld.

Dermed løb udbuddet altså ind i sin anden forsinkelse.

Julefreden kom i vejen

En tidligere plan var, at materialet skulle komme primo november 2011

Men det kom julefreden i vejen for, fortalte SKI's administrerende direktør Signe Lynggard Madsen dengang til Computerworld.

Men dengang lovede SKI, at offentliggørelsen er "lige på trapperne" og, at man forventede at offentliggøre udbudsmaterialet "snarest." 

Rammeaftalen 02.15, der tidligere er vurderet at have en samlet værdi på op imod en milliard kroner, har i øvrigt også tidligere været i modvind.

Tilbage i december 2010 måtte SKI afbryde en prækvalifikation i utide og trække i nødbremsen.

Kort tid efter måtte et hav af SKI-aftaler også aflyses.

Måtte helt afblæses

Det skete til stor irritation for leverandører, der havde brugt mange timer på at lave udbudsmaterialet.

Faktisk har forløbet omkring 02.15 betydet, at flere it-konsulenter har luftet deres tanke om, hvorvidt de overhovedet gider udbuddet.

Nu er der altså en tredje forsinkelse og ny kritik af it-konsulent-aftalen.

Læs reaktionen: Her er SKI's forklaring på bøvl med it-udbud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere