Artikel top billede

Telegigant raser efter stort udbud er gået i vasken

Telegigant er ved at "foretage en juridisk vurdering" af en grim dansk udbudssag, hvor selskabet har lidt økonomiske tab.

Læs også: Konsulent-koks: Stort teleudbud gik i vasken

It-giganten Telenor overvejer til syneladende fortsat konsekvenserne af et kommunalt teleudbud til 24 millioner kroner, der løb fuldstændigt af sporet.

Telenor blev i første omgang udpeget som vinder, men siden valgte de fem kommuner bag at trække stikket og annullere udbuddet.

"Telenor har som følge af det annullerede udbud lidt et økonomisk tab. Telenor er pt. ved at foretage en juridisk vurdering af sagen og har bedt om yderligere aktindsigt," lyder det i en mail fra Telenor til Computerworld.

De fem kommuner tog det drastiske skridt efter først at have konsulteret sig med et tele-konsulenthus og siden et advokatfirma.

Det skete efter, at både TDC og Telia klagede over forløbet. Men selvom advokatfirmaet rådgav kommunerne til at annullere udbuddet, så har Telenor en anden opfattelse.

"Det er Telenors vurdering, at udbuddet er annulleret uden saglig begrundelse i henhold til begrundelsespligten. Telenor har søgt om aktindsigt i sagen, men har ikke modtaget materiale, der kan belyse begrundelsen" lyder det videre i mailen fra Telenor.

Og nu vil Telenor altså se på sagen med juridiske briller.

Ikke den store talelyst

Hos sagens øvrige aktører er der ikke den store talelyst.

TDC, der ligesom Telia, klagede til Klagenævn for Udbud, men trak klagen ved annulleringen, henviser netop til udsagn dengang.

"Vi gav sidste år udtryk for vores holdning i sagen, og vi ser den som afsluttet og har derfor ikke mere at tilføje," lyder det fra kommunikationsrådgiver Povl D. Rasmussen fra TDC Erhverv.

Og hos Netplan, der rådgav de fem kommuner om udbuddet, men måtte se sit honorar halveret, har man ingen kommentarer.

"Nej, Netplan har ingen yderligere kommentarer," lyder det i en mail fra direktør Torben Rune fra Netplan A/S.

Heller ikke de fem kommuner, der stod bag udbuddet, har ønsker at kommentere yderligere på sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere