Artikel top billede

Dansk direktør forlader Traen efter salg til svenskere

Traens danske direktør, Jakob H. Kraglund, forlader virksomheden i kølvandet på salget til svensk softwarehus, men kalder alligevel salget "en milepæl."

Læs også:

Dansk softwarehus solgt for en kvart milliard kroner

Direktør Jakob Kraglund er en lettet mand, efter at det i dag blev offentliggjort, at der er fundet en svensk køber til det danske ESDH-firma Traen.

Til en pris på en kvart milliard kroner er den kapitalfondsejede virksomhed blevet solgt til svenske Formpipe.

"Jeg er både glad og lettet, for det har været en vigtig milepæl for os at nå hertil. Det betyder, at der nu er sat punktum for DKA Capitals (tidligere Dansk Kapitalanlæg, red.) opgave med at restrukturere og skabe en virksomhed med gode resultater."

"Nu åbner vi op for en ny spændende fase sammen med Formpipe, så der er en meget vigtig milepæl," lyder det fra Traens direktør Jakob H. Kraglund.

"Vi er jo ejet af en kapitalfond, og derfor kommer det ikke som nogen overraskelse, at de ønsker at sælge virksomheden på et tidspunkt. Det, har de så vurderet, er nu," fortæller direktøren, der ikke ønsker at fortælle, hvor mange potentielle købere, der har været på banen.

Stopper ved årets udgang

Jakob Kraglund selv benytter lejligheden til at gå nye veje.

"Jeg har vurderet, at et ejerskifte også er et godt tidspunkt for mig at skifte spor på. Jeg har derfor indgået en aftale med Formpipe om at fortsætte året ud," siger han.

På spørgsmålet om, hvad han så skal bruge tiden på derefter, lyder det:

"Det ved jeg ikke, så vi får at se, hvad der kommer af muligheder. Men mon ikke det bliver en teknologivirksomhed med en ny spændende forretningsmæssig udfordring," lyder det fra Jakob Kraglund.

Bærer på gæld på 170 millioner

Efter store økonomiske problemer tilbage i 2008-2009 trådte kapitalfonden Dansk Kapitalanlæg ind som investor for at rette op på den kriseramte virksomhed, der især var plaget af et løbsk EU-projekt, som fulgte med i købet, da Traen tilbage i 2006 overtog Ementor-delen fra Topnordic (i dag Atea).

I regnskabet for 2011, hvor Traen præsterede et resultat før skat på små otte millioner kroner, fremgår det, at virksomheden har gæld for 170 millioner kroner.

Jakob H. Kraglund fortæller, at det svenske køb bliver finansieret ved en kapitaludvidelse, og ved at gælden i virksomheden bliver refinansieret.

Han mener, at de to selskaber passer som hånd i handske.

"Formpipe minder på mange måder om Traen. De er markedsledende inden for ECM (enterprise content management red.) i Sverige og er meget store inden for det offentlige."

"Tanken er, at vi etablerer en stor nordisk spiller, hvor vi samlet set bliver større, både medarbejdermæssigt, produktmæssigt og økonomisk, og hvor vi får en større investeringsevne," lyder det fra direktør Jakob Kraglund.

"Der er closing i juli, og når transaktionen er i hus, vil der trinvis blive gennemført en integration og lukket op for nye muligheder i begge markeder," fortæller han og tilføjer, at der derfor ikke kommer til at ske de store ændringer i første omgang.

Læs også:

Dansk softwarehus solgt for en kvart milliard kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.