Artikel top billede

Danske fiber-chefer: Åbne fibernet bliver nok for dyre

SE-direktør Niels Duedahls tanker om at åbne fibernet for konkurrenter vækker kun behersket glæde hos konkurrenterne TDC og Stofa.

Læs mere: Fiberboss vil åbne fibernettet for konkurrenterne.

Waoos net skal ikke være lukket land for konkurrenter.

Sådan lyder holdningen hos fiberselskabet SEs direktør Niels Duedahl, der dermed indikerer et opgør med fiberselskabernes hermetisk lukkede strategi, der har sat dagsordenen siden oprettelsen af Waoo i 2010.

Niels Duedahls udmelding er ikke overraskende noget, der bliver mødt med ros og begejstring hos konkurrenterne.

"Umiddelbart er vi meget positive, og vi er overbeviste om, at vores produkter også vil være attraktive for kunder på fibernettet. Men det afhænger selvfølgelig af, hvad det kommer til at koste," lyder det fra kabel tv-leverandøren Stofas kommunikationschef, Jesper Maack.

TDC, der tidligere har kaldt fiberselskabernes lukkede strategi for dobbeltmoralsk, er også positiv. Det kan du læse mere om her.

"Generelt er vi tilhængere af at holde net åbne, så det er en god ide. Det er det rigtige at gøre," lyder det fra TDC's koncern teknologidirektør Jess Ibsen.

Men selv om der skulle komme handling bag Niels Duedahls ønske om at åbne for konkurrenter, er TDC-direktøren skeptisk over for, om det er noget, TDC vil benytte sig af.

"Medmindre de teknologisk går ind og vælger en standardiseret model med en wholesale grænseflade, så vil det blive vanskeligt for os. Jeg har svært ved at forestille mig, at TDC vil ønske at levere på 10 forskellige modeller via 10 forskellige elselskaber," lyder det fra Jess Ibsen.

Heller ikke Stofas begejstring rækker op i himlen.

"Vi har ingen illusioner om, at det bliver prissat, så det for alvor bliver attraktivt for os. Vi håber, vi tager fejl. Men det vil tiden vise," siger Jesper Maack.

Læs mere: Fiberboss vil åbne fibernettet for konkurrenterne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere